AMD/ATi RV670 - Radeon HD3850, 3870, 3830
Ta gigabytka ma cenu pokud clovek pouzije ten zalman co na ní je. Pokud je v plánu S1 tak je lepší koupit verzi s rychlejšíma paměťma a obyč chladičem.
:D sem koupil nakonec HD3850 512 od Connect3D a světe div se - na pouzdrech pamětí není nic napsáno :p
Jinak, jak zruším omezení taktu v CCC?
Jinak, jak zruším omezení taktu v CCC?
[QUOTE=Sieben;80750]
2matyyy: jo ati ccc mi ukazuje takt pamětí 700MHz...takže má 1400MHz , ale nějak vůbec nechápu proč...asi je přetočím:)[/QUOTE]
Já už je přetočil na 850MHz.Chystám se na chlazení těch pamětí a VRM.Ještě promyslím jak!
2matyyy: jo ati ccc mi ukazuje takt pamětí 700MHz...takže má 1400MHz , ale nějak vůbec nechápu proč...asi je přetočím:)[/QUOTE]
Já už je přetočil na 850MHz.Chystám se na chlazení těch pamětí a VRM.Ještě promyslím jak!
Zdarec, mám Powercolor Radeon HD 3850 PCS 512MB a docela dost ten větrák hučí, dal by se nějakým programem zpomalit? V Ati tray tool to nejde a v RivaTuneru taky ne, i když otáčky nastavím třeba na 40%.
Dík moc za odpovědi
Dík moc za odpovědi
Dal ale nedoporucuji to ..ta karta ti pak bude dost prehrivat .. idealni je referencni chladic vymenit za accelero a na nej nejakej tichej vetrak neuslisis to vubec a kartu budes mit poradne chlazenou ..
No já mám tu edici s chladičem Zerotherm GX810, tak sem předpokládáml že ten to v pohodě uchladí. Akorát ten ventilátor jede furt na plno a nejde zpomalit :( Ati tray tools ten větrák ani nenajdou a v RivaTuneru i když natvrdo nastavím nižší otáčky na menší nebo to nechám řízený teplotně, tak se stejně nic nestane.
Pro majitele Gigabyte HD3850: Má ta grafika teplotní čidlo? Např. Zalman edice X1950Pro ho totiž neměla.
tak zase doplním, autoladěním přes catalysty se to samo nataktilo na
GPU: 719MHz
RAM: 870MHz
jen mám problém, že mi nefunguje Atitool-vytíží cpu na 99% a nic nedělá, to samýá mi dělá i 3Dmark 06 (1.1.0) :( uvidíme jak to bude stabilní s těmahle taktama:) teplota v klidu: 33°C
GPU: 719MHz
RAM: 870MHz
jen mám problém, že mi nefunguje Atitool-vytíží cpu na 99% a nic nedělá, to samýá mi dělá i 3Dmark 06 (1.1.0) :( uvidíme jak to bude stabilní s těmahle taktama:) teplota v klidu: 33°C
U 3dmarku 06 je potreba pridat paramter pri spousteni -nosysteminfo .. je 38xx to stejne jako u 2xxx
Ne vždy, ve vistách stačí doinstalovat patch ze stránek futuremarku, pak to jede (nutno ale sledovat výsledky online)
[QUOTE=pas!k;81221]Dal ale nedoporucuji to ..ta karta ti pak bude dost prehrivat .. idealni je referencni chladic vymenit za accelero a na nej nejakej tichej vetrak neuslisis to vubec a kartu budes mit poradne chlazenou ..[/QUOTE]
Pokud máš dobrý průtok vzduchu ve skčíny, tak s S1 uchladíš i RHD3870 pasivně :) ventilátor přinese jen tak kolem 10 stupňů dolů.
Pokud máš dobrý průtok vzduchu ve skčíny, tak s S1 uchladíš i RHD3870 pasivně :) ventilátor přinese jen tak kolem 10 stupňů dolů.
K tématu přidávám kartu HD3690
[ATTACH]2393[/ATTACH]
http://bbs.chiphell.com/viewthread.php?tid=15467&extra=page%3D1
[ATTACH]2393[/ATTACH]
http://bbs.chiphell.com/viewthread.php?tid=15467&extra=page%3D1
Mam ted par problemu z updatem driveru, tak jsem delal nejake testy a pokusy i s instalaci Vista SP1, a taky abych zjistil, kolik vykonu navic davaji nove drivery, jestli mi stoji za to preinstalovat Win.
Na obrazku najdete scrrenshoty 3D06 po jednotlivych testech.
Pomoci Riva tunneru ventilator roztocen na 100%, karta pretaktovana pomoci ATI_CCC na 850/1351.
rozlozeni na obrazku je nasledujici:
1 | 2
-----
3 | 4
1.Vista x64 instalovana 11.2006 aktivni pouzivani & SP1 RTM instaovan 3.3.2008, ATI DRV_8.442.0.0, nelze update
2.Nove nainstalovane Vista x64, posledni drivers na vse
3.Nove nainstalovane Vista x64 + SP1, posledni drivers na vse, Riva tunner - D3DOverrrider ON
4.Nove nainstalovane Vista x64 + SP1, posledni drivers na vse
Na obrazku najdete scrrenshoty 3D06 po jednotlivych testech.
Pomoci Riva tunneru ventilator roztocen na 100%, karta pretaktovana pomoci ATI_CCC na 850/1351.
rozlozeni na obrazku je nasledujici:
1 | 2
-----
3 | 4
1.Vista x64 instalovana 11.2006 aktivni pouzivani & SP1 RTM instaovan 3.3.2008, ATI DRV_8.442.0.0, nelze update
2.Nove nainstalovane Vista x64, posledni drivers na vse
3.Nove nainstalovane Vista x64 + SP1, posledni drivers na vse, Riva tunner - D3DOverrrider ON
4.Nove nainstalovane Vista x64 + SP1, posledni drivers na vse
[size="1"]...tak druhý pokus... ;)[/size]
HD3870 755/2140 MHz vs. 775/2250 MHz - jaký je rozdíl?!?
Myslím, že by to mohlo zajímat více lidí, takže pokud o tom někdo něco víte, tak se s námi prosím podělte, díky.
Všichni vidíme, že hlavní rozdíl je v taktech ;) Ale co třeba typy pamětí, slabší jádra, horší PCB, bo tak něco? Ví o tom někdo něco? Díky
Sapphire ATI Radeon HD 3870 512MB DDR4 (755/2140 MHz) vs. Sapphire ATI Radeon HD 3870 512MB DDR4 (775/2250 MHz).
Info z první ruky můžete o té "slabší" verzi najít třeba tady.
HD3870 755/2140 MHz vs. 775/2250 MHz - jaký je rozdíl?!?
Myslím, že by to mohlo zajímat více lidí, takže pokud o tom někdo něco víte, tak se s námi prosím podělte, díky.
Všichni vidíme, že hlavní rozdíl je v taktech ;) Ale co třeba typy pamětí, slabší jádra, horší PCB, bo tak něco? Ví o tom někdo něco? Díky
Sapphire ATI Radeon HD 3870 512MB DDR4 (755/2140 MHz) vs. Sapphire ATI Radeon HD 3870 512MB DDR4 (775/2250 MHz).
Info z první ruky můžete o té "slabší" verzi najít třeba tady.
Takze som trochu hladal sam- ta vyssie taktovana verzia ide zvycajne OC pamati na 2500MHz +-, v uzivatelskej recenzii pomalsej karty autor dosiahol okolo 2250MHz (ide o konecny vysledok?). Jadro okolo 850 tam rozdiel nie je. Ale ziadne blizsie info o pamatiach som nenasiel.
Edit je casovo obmedzeny, takze este dodatok- pozrel som stranku samsungu a v sekcii GDDR4 ma 3 typy- podla koncovky cisla 07, 08, 09 - zodpoveda 0.7-0.9ns. To by vcelku sedelo- lacnejsia verzia 0.9ns- max 2200MHz a drahsia verzia 0.8ns- max 2400MHz. (Predavane karty maju 2140 resp. 2250MHz.)
Edit je casovo obmedzeny, takze este dodatok- pozrel som stranku samsungu a v sekcii GDDR4 ma 3 typy- podla koncovky cisla 07, 08, 09 - zodpoveda 0.7-0.9ns. To by vcelku sedelo- lacnejsia verzia 0.9ns- max 2200MHz a drahsia verzia 0.8ns- max 2400MHz. (Predavane karty maju 2140 resp. 2250MHz.)
No ty moje výsledky jsou s referenčním chlazením...zkoušel jsem ještě více a bez chyb to jde na 2272. Ale taktování dost závisí na teplotě, takže až koupím Accelero a dvě Noctuy (příští týden), tak to zkusím. Samozřejmě udělám fotodokumentaci a podívám se i na ty čipy :) Taktovat ale budu primárně jádro, rád bych tak 900 MHz...
Prave som si vsimol tento model- v CZ e-shopoch je uz od 3900Kc. Len som nenasiel nejaku recenziu. Vyzera to zaujimavo. Trochu mensi pasiv nez accelero, rebra hore (to neviem, ci je + alebo - :) ). Pockam, kym vyde nejaka hra a potom sa rozhodnem.
Na první pohled je výhoda AC S1 v tom, že když na něj dáš jeden nebo dva fany, tak ti budou velmi solidně foukat na paměti atp. A přidělání těch fanů bude jistě velmi snadné.
Na druhou stranu, jistá nevýhoda AC S1 je v jeho velikosti a náročnosti na prostor pod kartou (zejména ještě s těmi fany).
Tato verze Ultimate je jistě celkově kompaktnější a do case se lépe "vleze", ale také je jasné, že není určena pro OC. Nasazování nějakého přidavného fanu/ů (při nedostatečném proudění vzduchu v casu) bude jistě složitější než u AC S1, o kolidování tohoto fanu už pomalu s chladičem cpu a nb ani nemluvě :notsure
Bude na každém, jak si zhodnotí a rozmyslí rozložení komponent ve svém casu :)
Na druhou stranu, jistá nevýhoda AC S1 je v jeho velikosti a náročnosti na prostor pod kartou (zejména ještě s těmi fany).
Tato verze Ultimate je jistě celkově kompaktnější a do case se lépe "vleze", ale také je jasné, že není určena pro OC. Nasazování nějakého přidavného fanu/ů (při nedostatečném proudění vzduchu v casu) bude jistě složitější než u AC S1, o kolidování tohoto fanu už pomalu s chladičem cpu a nb ani nemluvě :notsure
Bude na každém, jak si zhodnotí a rozmyslí rozložení komponent ve svém casu :)
Ten chladič je dobrý pro CF, ono se sice dá použít i Accelero S1, ale pak se špatně ofukuje (musí se to odpředu dozadu), tohle se dá se dvěma ventilátory dobře uchladit i když se strčí další karta vedle :)
Na Accelero S1 bohatě stačí 120mm fan,konkrétně u mě Noctua zpomalená na 800 ot. . Při zátěži se ohřeje max . na 55° :D
HD3950 ???
http://www.nordichardware.com/news,7849.html
http://www.nordichardware.com/news,7849.html
ceho je teplota "temperature of temp. chip" (teplota teplotniho cipu :) ) u hd3850 ukazuje to atitool
pomerne zajimavy jsou hodnoty ktery to ukazuje od 0°C po 100°C (pri zatizeni ma teplota tendenci rust, klesat se ji neche)
pomerne zajimavy jsou hodnoty ktery to ukazuje od 0°C po 100°C (pri zatizeni ma teplota tendenci rust, klesat se ji neche)
Gainward připravil i vlastní Radeony založené na GPU RV670:
Radeon HD3850 512MB GDDR3
Radeon HD3850 1GB DDR2
Radeon HD3870 512MB GDDR3
http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21141&catid=2
Radeon HD3850 512MB GDDR3
Radeon HD3850 1GB DDR2
Radeon HD3870 512MB GDDR3
http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21141&catid=2
Trochu s křížkěm po funuse ne ? Asi se potřebují zbavit starých čipů...VRM dost ořezané, OC nebude :(
1) cílem výrobce není dodat uživateli supermegaultraoverclockable kartu, ale ušetřit na výrobě
2) to, že se VRM přesune z jednoho konce karty na druhý tak, aby se ušetřilo místo, je najednou špatné a omezuje v OC - gůůůůůůůd :stupid
2) to, že se VRM přesune z jednoho konce karty na druhý tak, aby se ušetřilo místo, je najednou špatné a omezuje v OC - gůůůůůůůd :stupid
U Gainwardu se vypravili cestou zrady, tohle není Gainward jak ho znáte je to jen karta prodávaná pod jejich značkou - ve skutečnosti je to Palit s logem Gainwardu.
Naopak Palit prodává levnější Gainwardy s NVidií pod svojí značkou.
Naopak Palit prodává levnější Gainwardy s NVidií pod svojí značkou.
Palit s Gainwardem se spojili, Palit vyrábí už dlouho karty pro Gainward, (a nejen pro něj), ale vývoj měl Gainward vlastní - do teď dělal jen karty s Nvidií (o tom je ta zrada). Když se podíváš na nové g.k. Palit zjistíš, že ty které vyrábí s čipy od Nvidie mají naprosto stejné PCB jako Gainward. Teď se chystají vrhnout všechny sílu obou značek do výroby základních desek - dosud jen Palit - (podstatnou část této výroby vyrábí pro jiné firmy).
[QUOTE=Smeli;148484]1) cílem výrobce není dodat uživateli supermegaultraoverclockable kartu, ale ušetřit na výrobě
2) to, že se VRM přesune z jednoho konce karty na druhý tak, aby se ušetřilo místo, je najednou špatné a omezuje v OC - gůůůůůůůd :stupid[/QUOTE]
1 Nj, cílem je dodat uživately drahou kartu, na které si nahrabou o to víc, že mají nižší náklady, co :stupid Nemám nic proti tomu, když se šetří a je to poznat na ceně při rozumné kvalitě, ale kdyby ses alespoň prvně podíval, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak tu neplácáš plané řeči :mistake
2) VRM je to zbytečně na druhé straně (daleko od konektoru), kondenzátorů málo, navíc tuhle i tekuté elektrolyty (no, nemusí to nutně být špatně), ale hlavně jak znám Palit to ještě bude nízká kapacita, cívky ubrali...ještě je to bez chlazení
Navíc ten chladič co na tom je...tahle karta je dobrá tak na OEM trh (kde stejně většina aka XpertVision skončí), normální člověk koupí Sapphire 3850 Blue a k tomu Accelero S1 a hotovo (jo, v Alfě todle stojí méně, ale neprodávají se zatím a až budou, bůhví za kolik). Vzhledem k posuntému jádru to s Accelerem ani moc nejde, bude mít u PCI záslepek fuk a na druhé straně to bude přečuhovat bůhvíkam do skříně. A ten 1 GB DDR2 u jedné té verze lol :D
2) to, že se VRM přesune z jednoho konce karty na druhý tak, aby se ušetřilo místo, je najednou špatné a omezuje v OC - gůůůůůůůd :stupid[/QUOTE]
1 Nj, cílem je dodat uživately drahou kartu, na které si nahrabou o to víc, že mají nižší náklady, co :stupid Nemám nic proti tomu, když se šetří a je to poznat na ceně při rozumné kvalitě, ale kdyby ses alespoň prvně podíval, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak tu neplácáš plané řeči :mistake
2) VRM je to zbytečně na druhé straně (daleko od konektoru), kondenzátorů málo, navíc tuhle i tekuté elektrolyty (no, nemusí to nutně být špatně), ale hlavně jak znám Palit to ještě bude nízká kapacita, cívky ubrali...ještě je to bez chlazení
Navíc ten chladič co na tom je...tahle karta je dobrá tak na OEM trh (kde stejně většina aka XpertVision skončí), normální člověk koupí Sapphire 3850 Blue a k tomu Accelero S1 a hotovo (jo, v Alfě todle stojí méně, ale neprodávají se zatím a až budou, bůhví za kolik). Vzhledem k posuntému jádru to s Accelerem ani moc nejde, bude mít u PCI záslepek fuk a na druhé straně to bude přečuhovat bůhvíkam do skříně. A ten 1 GB DDR2 u jedné té verze lol :D
Bočku, promiň, ale ty si fakt grandiózní b...c :thumb Pak se divíš, že tě na srazu nechtějí? :runaway
V alfě karta stojí něco chlup přes 2k a je na objednávku, což, alespoň dle mích informací, znamená, že když si ji teď objednám, tak ji za tu cenu dostanu!
VRM - měl si tu kartu v ruce? Dělal si na ni volt mod nebo něco podobného? Taktoval si ji?
O tom, že karta s 1GB DDR2 je jen marketing diskutovat nebudu, koupit by sis ji mohl znat jen ty...
A samozřejmě, paměti potřebují hrozně chladit a na VRM je problém plácnout pasiv za 20 kaček
Oh a chladič - řekni, jaký je rozdíl oproti glaciatoru nebo VF700 AlCu např?
A pokud jde o osazení:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
V alfě karta stojí něco chlup přes 2k a je na objednávku, což, alespoň dle mích informací, znamená, že když si ji teď objednám, tak ji za tu cenu dostanu!
VRM - měl si tu kartu v ruce? Dělal si na ni volt mod nebo něco podobného? Taktoval si ji?
O tom, že karta s 1GB DDR2 je jen marketing diskutovat nebudu, koupit by sis ji mohl znat jen ty...
A samozřejmě, paměti potřebují hrozně chladit a na VRM je problém plácnout pasiv za 20 kaček
Oh a chladič - řekni, jaký je rozdíl oproti glaciatoru nebo VF700 AlCu např?
A pokud jde o osazení:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No jo, nadávat ti jde. V Alfě je zatím na objednání, což znamená, že až dojde bude klidně dražší a tobě nabídnou jestli to vezmeš nebo zrušíš. Pořád děláš, jako kdyby to tak všichni nedělali v době nedostatku HD 3870 a GD 8800 GT. Takýe bych týden počkal a pak se uvidí, jak cena dopadne.
Co se týká osazení - dík za potvrzení. Jak sám vidíš, kondenzátorů i cívek je tam méně (ač použili větší cívky, kapacitu kondenzátory zatím neurčím, ale u GF 8800 GT Sonic tam dali mnohem menší než měla být původně). Ještě bys mohl sehnat druhou stranu, ať se podíváme, jestli ořezali kondenzátory i tam nebo jen změnili čip řídící napětí...
Nikdy jsem neřekl, že Glaciator nebo VF700 jsou dobré chladiče. Brát jen když to bude i s tím nejlevnější. Jinak mám tam někde něco o chlazení pamětí ? Kdyby je tenhle chladič jako u GF 8800 GT Soinc zabíral, bude je akorát ohřívat, todle nic neuchladí...
A jak jistě poznáváš, jádro je posunuto, takže se posune případně i Accelero a bude víc čučet ve skříni (opticky ještě o to víc, že PCB je kratší).
[SIZE="1"]mích s měkkým ? :eek:[/SIZE]
Co se týká osazení - dík za potvrzení. Jak sám vidíš, kondenzátorů i cívek je tam méně (ač použili větší cívky, kapacitu kondenzátory zatím neurčím, ale u GF 8800 GT Sonic tam dali mnohem menší než měla být původně). Ještě bys mohl sehnat druhou stranu, ať se podíváme, jestli ořezali kondenzátory i tam nebo jen změnili čip řídící napětí...
Nikdy jsem neřekl, že Glaciator nebo VF700 jsou dobré chladiče. Brát jen když to bude i s tím nejlevnější. Jinak mám tam někde něco o chlazení pamětí ? Kdyby je tenhle chladič jako u GF 8800 GT Soinc zabíral, bude je akorát ohřívat, todle nic neuchladí...
A jak jistě poznáváš, jádro je posunuto, takže se posune případně i Accelero a bude víc čučet ve skříni (opticky ještě o to víc, že PCB je kratší).
[SIZE="1"]mích s měkkým ? :eek:[/SIZE]
[QUOTE=Pavel Boček;148884]No jo, nadávat ti jde. V Alfě je zatím na objednání, což znamená, že až dojde bude klidně dražší a tobě nabídnou jestli to vezmeš nebo zrušíš. Pořád děláš, jako kdyby to tak všichni nedělali v době nedostatku HD 3870 a GD 8800 GT. Takýe bych týden počkal a pak se uvidí, jak cena dopadne.[/QUOTE]
A proto, když sem objednával CPU v alfě a cena spadla den po objednávce o cca 700 mi dali novou cenu... agree
[QUOTE=Pavel Boček;148884]Co se týká osazení - dík za potvrzení. Jak sám vidíš, kondenzátorů i cívek je tam méně (ač použili větší cívky, kapacitu kondenzátory zatím neurčím, ale u GF 8800 GT Sonic tam dali mnohem menší než měla být původně). Ještě bys mohl sehnat druhou stranu, ať se podíváme, jestli ořezali kondenzátory i tam nebo jen změnili čip řídící napětí...[/QUOTE]
Obrázky sem uvedl jen pro představu, o kolik je to jádro posunuto, 1cm? Moment, mrknu do case... sem zdrcen, chladič by se posunul o celý centimetr... nebo dva, to by pak ve většině casů nebylo místo!!! Druhou stranu ti neseženu, už jen proto, že tě nemám rád ;) Mimochodem, měl si tu kartu v té ruce nebo ne?
[QUOTE=Pavel Boček;148884]Nikdy jsem neřekl, že Glaciator nebo VF700 jsou dobré chladiče. Brát jen když to bude i s tím nejlevnější. Jinak mám tam někde něco o chlazení pamětí ? Kdyby je tenhle chladič jako u GF 8800 GT Soinc zabíral, bude je akorát ohřívat, todle nic neuchladí...[/QUOTE]
Ovšem, soudě dle tvých příspěvků, jsou pak Asus a GigaByte mizerní výrobci oškubávající zákazníky jen pro to, aby si slušně namastili kapsy...
[QUOTE=Pavel Boček;148884]A jak jistě poznáváš, jádro je posunuto, takže se posune případně i Accelero a bude víc čučet ve skříni (opticky ještě o to víc, že PCB je kratší).[/QUOTE]
Viz. výše...
[QUOTE=Pavel Boček;148884][SIZE="1"]mích s měkkým ? :eek:[/SIZE][/QUOTE]
mích mích mích, vadí? Pokud ano, běž učit češtinu, nikdy sem nenapsal, že sem dokonalý a zvlášť o svém pravopise (o tom sem dokonce několikrát prohlásil, že je mizerný). Ještě že nepíšu nic do magazínu... :notsure [SIZE="1"]Zapoměl sem to napsat malými písmenky, jaj :eek:[/SIZE]
A proto, když sem objednával CPU v alfě a cena spadla den po objednávce o cca 700 mi dali novou cenu... agree
[QUOTE=Pavel Boček;148884]Co se týká osazení - dík za potvrzení. Jak sám vidíš, kondenzátorů i cívek je tam méně (ač použili větší cívky, kapacitu kondenzátory zatím neurčím, ale u GF 8800 GT Sonic tam dali mnohem menší než měla být původně). Ještě bys mohl sehnat druhou stranu, ať se podíváme, jestli ořezali kondenzátory i tam nebo jen změnili čip řídící napětí...[/QUOTE]
Obrázky sem uvedl jen pro představu, o kolik je to jádro posunuto, 1cm? Moment, mrknu do case... sem zdrcen, chladič by se posunul o celý centimetr... nebo dva, to by pak ve většině casů nebylo místo!!! Druhou stranu ti neseženu, už jen proto, že tě nemám rád ;) Mimochodem, měl si tu kartu v té ruce nebo ne?
[QUOTE=Pavel Boček;148884]Nikdy jsem neřekl, že Glaciator nebo VF700 jsou dobré chladiče. Brát jen když to bude i s tím nejlevnější. Jinak mám tam někde něco o chlazení pamětí ? Kdyby je tenhle chladič jako u GF 8800 GT Soinc zabíral, bude je akorát ohřívat, todle nic neuchladí...[/QUOTE]
Ovšem, soudě dle tvých příspěvků, jsou pak Asus a GigaByte mizerní výrobci oškubávající zákazníky jen pro to, aby si slušně namastili kapsy...
[QUOTE=Pavel Boček;148884]A jak jistě poznáváš, jádro je posunuto, takže se posune případně i Accelero a bude víc čučet ve skříni (opticky ještě o to víc, že PCB je kratší).[/QUOTE]
Viz. výše...
[QUOTE=Pavel Boček;148884][SIZE="1"]mích s měkkým ? :eek:[/SIZE][/QUOTE]
mích mích mích, vadí? Pokud ano, běž učit češtinu, nikdy sem nenapsal, že sem dokonalý a zvlášť o svém pravopise (o tom sem dokonce několikrát prohlásil, že je mizerný). Ještě že nepíšu nic do magazínu... :notsure [SIZE="1"]Zapoměl sem to napsat malými písmenky, jaj :eek:[/SIZE]
[QUOTE=Smeli;148890]A proto, když sem objednával CPU v alfě a cena spadla den po objednávce o cca 700 mi dali novou cenu... agree[/QUOTE]
Ano, opravdu je namístě porovnávat zlevnění něčeho, co mají na skladě a zlevňují, s něčím, co ještě nemají skladem a bůhví, jestli je to už v republice, takže nákupní cena se může pohnout kam chce a oni ti to určitě prodají za 2k když to nakoupí za 2,2k :idea
[QUOTE=Smeli;148890]Obrázky sem uvedl jen pro představu, o kolik je to jádro posunuto, 1cm? Moment, mrknu do case... sem zdrcen, chladič by se posunul o celý centimetr... nebo dva, to by pak ve většině casů nebylo místo!!! Druhou stranu ti neseženu, už jen proto, že tě nemám rád ;) Mimochodem, měl si tu kartu v té ruce nebo ne?[/QUOTE]
Neříkám, že je to ten hlavní, ale je to jeden z důvodů, proč se mi ta karta vůbec nelíbí.
Mimochodem, ty jsi to v ruce měl ? Mám právo tvrdit, že OC bude nanic, stejně jako ty, že bude super. Akorát já vidím z fotografií, že na té kartě se šetří a je ořezaná (a protože se šetří je tedy málo pravděpodobné, že prostě použijí nějaké hodně kvalitní MOSFETy a kondenzátory, které by vynahradily jejich malý počet). Co máš ty na podporu svého tvrzení ? To, že Gainward je dobrý výrobce nebo co ? Dělá to Palit. A Fortron býval také dobrý výrobce.
[QUOTE=Smeli;148890]Ovšem, soudě dle tvých příspěvků, jsou pak Asus a GigaByte mizerní výrobci oškubávající zákazníky jen pro to, aby si slušně namastili kapsy...[/QUOTE]
Jistě. Proti referenčním nebo některým hodně prodávaným modelům (na které někdo vyvíjí tlak) nic nemám, ale některé modely jsou vyloženě hovadiny (za které si ještě nechají slušně platit) a raději by měli udělat třeba HD 4850 GDDR4/5 než toto. Jinak trh je právě o oškubání druhých a nenechání oškubat sebe...
[QUOTE=Smeli;148890]mích mích mích, vadí? Pokud ano, běž učit češtinu, nikdy sem nenapsal, že sem dokonalý a zvlášť o svém pravopise (o tom sem dokonce několikrát prohlásil, že je mizerný). Ještě že nepíšu nic do magazínu... :notsure [SIZE="1"]Zapoměl sem to napsat malými písmenky, jaj :eek:[/SIZE][/QUOTE]
Běž k doktorovi :stupid Člověk tě upozorní na chybu a místo abys projevil kapku vděku a opravil to tu budeš předvádět tohle. Tohle fakt nemá cenu. Dále odmítám odpovídat a počkám na nějaký test, uvidíme, kdo měl pravdu....
Ano, opravdu je namístě porovnávat zlevnění něčeho, co mají na skladě a zlevňují, s něčím, co ještě nemají skladem a bůhví, jestli je to už v republice, takže nákupní cena se může pohnout kam chce a oni ti to určitě prodají za 2k když to nakoupí za 2,2k :idea
[QUOTE=Smeli;148890]Obrázky sem uvedl jen pro představu, o kolik je to jádro posunuto, 1cm? Moment, mrknu do case... sem zdrcen, chladič by se posunul o celý centimetr... nebo dva, to by pak ve většině casů nebylo místo!!! Druhou stranu ti neseženu, už jen proto, že tě nemám rád ;) Mimochodem, měl si tu kartu v té ruce nebo ne?[/QUOTE]
Neříkám, že je to ten hlavní, ale je to jeden z důvodů, proč se mi ta karta vůbec nelíbí.
Mimochodem, ty jsi to v ruce měl ? Mám právo tvrdit, že OC bude nanic, stejně jako ty, že bude super. Akorát já vidím z fotografií, že na té kartě se šetří a je ořezaná (a protože se šetří je tedy málo pravděpodobné, že prostě použijí nějaké hodně kvalitní MOSFETy a kondenzátory, které by vynahradily jejich malý počet). Co máš ty na podporu svého tvrzení ? To, že Gainward je dobrý výrobce nebo co ? Dělá to Palit. A Fortron býval také dobrý výrobce.
[QUOTE=Smeli;148890]Ovšem, soudě dle tvých příspěvků, jsou pak Asus a GigaByte mizerní výrobci oškubávající zákazníky jen pro to, aby si slušně namastili kapsy...[/QUOTE]
Jistě. Proti referenčním nebo některým hodně prodávaným modelům (na které někdo vyvíjí tlak) nic nemám, ale některé modely jsou vyloženě hovadiny (za které si ještě nechají slušně platit) a raději by měli udělat třeba HD 4850 GDDR4/5 než toto. Jinak trh je právě o oškubání druhých a nenechání oškubat sebe...
[QUOTE=Smeli;148890]mích mích mích, vadí? Pokud ano, běž učit češtinu, nikdy sem nenapsal, že sem dokonalý a zvlášť o svém pravopise (o tom sem dokonce několikrát prohlásil, že je mizerný). Ještě že nepíšu nic do magazínu... :notsure [SIZE="1"]Zapoměl sem to napsat malými písmenky, jaj :eek:[/SIZE][/QUOTE]
Běž k doktorovi :stupid Člověk tě upozorní na chybu a místo abys projevil kapku vděku a opravil to tu budeš předvádět tohle. Tohle fakt nemá cenu. Dále odmítám odpovídat a počkám na nějaký test, uvidíme, kdo měl pravdu....
[QUOTE=Pavel Boček;148937] blablabla
další blablabla[/QUOTE]
Zastav se, pořádně rozhlídni, zhluboka nadechni - tys tvrdil, že OC bude na nic, já napsal, jak to mlžeš napsat bez toho, abys měl kartu v ruce, chápeme? Jestli ne, tě vemu k tomu doktorovi s sebou :runaway
Edit: a říkám a nejlíp, aby ses kouknul sám, že karta je na objednávku (stejně jako HD48x0)
další blablabla[/QUOTE]
Zastav se, pořádně rozhlídni, zhluboka nadechni - tys tvrdil, že OC bude na nic, já napsal, jak to mlžeš napsat bez toho, abys měl kartu v ruce, chápeme? Jestli ne, tě vemu k tomu doktorovi s sebou :runaway
Edit: a říkám a nejlíp, aby ses kouknul sám, že karta je na objednávku (stejně jako HD48x0)
Chtěl bych upozornit na zajímavou kartu Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 11121-33-10R OEM.
Je v nabídce několika dalších e-shopů již od cca 1700,- a to má karta 512mb Vram s mírně vyššími takty (1716 místo 1660Mhz) a Zalman chladič (i když asi neregulovaný).
Je v nabídce několika dalších e-shopů již od cca 1700,- a to má karta 512mb Vram s mírně vyššími takty (1716 místo 1660Mhz) a Zalman chladič (i když asi neregulovaný).
Takže mám tu HD3850 jak píše speedsnail ale koupil jsem jí jinde a chtěl bych jen upozornit že takty pamětí nemá 1716 jako blue PCB ale jen 1400MHz i když to se dá nataktit (ve většině e-shopů je u ní špatný-tj. typický jednoslotový chladič). Zatím co jsem zkoušel tak jádro mě překvapilo to šlo na 810 v klidu (dál jsem ještě nešel) a paměti jsem zatim nezkoušel protože nejsou chlazený (čekam na accelero - pak ji otestuju víc). A ten zalman reguluju přes ATITool.
[QUOTE=jerry_18;161617]Takže mám tu HD3850 jak píše speedsnail ale koupil jsem jí jinde a chtěl bych jen upozornit že takty pamětí nemá 1716 jako blue PCB ale jen 1400MHz i když to se dá nataktit....[/QUOTE] On nemusí být rozdíl jen v taktech, ale i v rychlosti.... ty pomalejší třeba budou 1,0ns a ty rychlejší 0,8ns.... a to už by mohla být trochu škoda.
Bohužel s neexistující parametrovou dokumentací na webu Sapphire se člověk musí spolehnout na údaje obchodů. :hmm
Vyfotil sem paměti a jsou to Qimonda a dávam screen z gpu-z. Máte taky takové popřípadě dá se nějak zjistit jestli mají 1,0ns nebo 0,8ns?
[QUOTE=jerry_18;161714]Vyfotil sem paměti a jsou to Qimonda a dávam screen z gpu-z. Máte taky takové popřípadě dá se nějak zjistit jestli mají 1,0ns nebo 0,8ns?[/QUOTE]
Maji 1.4ns, coz dava maximalni garantovany takt 1400mhz (2x700mhz)
2 speedsnails: Prd presnejsi :p Nic presnejsiho nez datasheet v mem vesmiru neexistuje :p
Maji 1.4ns, coz dava maximalni garantovany takt 1400mhz (2x700mhz)
2 speedsnails: Prd presnejsi :p Nic presnejsiho nez datasheet v mem vesmiru neexistuje :p
Poslední dvojčíslí 14 znamená že to jsou 1,4ns paměti.
Nativní frekvence se pak spočítá jako 1000/1,4=714Mhz. Efektivní takt potom 714*2=1428Mhz.
Omlouvám se za drobnou mystifikaci, ale myslim ze i tak je za tu cenu ta karta zajímavá (do doby než přijde HD4650).
//trvalo mi to déle, ale mam to přesnějc :D
///Jen mi slo o to, aby si nekdo nemyslel, ze kdyz jsou pameti 1,4ns, tak to znamena ze bezej na 1400Mhz.
Nativní frekvence se pak spočítá jako 1000/1,4=714Mhz. Efektivní takt potom 714*2=1428Mhz.
Omlouvám se za drobnou mystifikaci, ale myslim ze i tak je za tu cenu ta karta zajímavá (do doby než přijde HD4650).
//trvalo mi to déle, ale mam to přesnějc :D
///Jen mi slo o to, aby si nekdo nemyslel, ze kdyz jsou pameti 1,4ns, tak to znamena ze bezej na 1400Mhz.
[QUOTE=jerry_18;161714]....dá se nějak zjistit jestli mají 1,0ns nebo 0,8ns?[/QUOTE]Tak jak píšou cool a speed:slug, jsou to opravdu 1,4ns.... upřímně bych ani nečekal, že se ještě používaj. Holt šetřit se musí všude....
Takže jsou dost pomalý, ale zase asi budou mít rychlejší časování (imho, možná) ;)
Takže jsou dost pomalý, ale zase asi budou mít rychlejší časování (imho, možná) ;)
Tak je vidět že ten chladič je opravdu účinej. 810Mhz na jádře pro HD3850 je dost slušnej výsledek :thumb. No a ty paměti aspon trochu dohnali ten deficit proti referenčním.
Jenom doplnim že teď na tom mam accelero + dvanáctku (aby se líp chladily i paměti), ale 810 na jádře šlo i s tim zalmannem až na větší teploty.
Tak ještě poslední otázečku, šel ten původní zalman regulovat? (at uz automaticky nebo pres ATT?) nebo jel porad na maximalni otacky?
Psal sem to ale nevadí alespoň to ještě doplnim - tak u zalmana sem ho reguloval přes ATITool a když sem to dal na stálou (fixed) hodnotu tak byl slyšitelnej buď nárůst nebo snížení hluku - to šlo OK.
Ale udržení teploty nebo dynamický měnění dle teploty mi přišlo nějaký divný (větrák se např. točil pořád 55% i když se měl točit třeba 63% atd.).
Ale udržení teploty nebo dynamický měnění dle teploty mi přišlo nějaký divný (větrák se např. točil pořád 55% i když se měl točit třeba 63% atd.).