Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

rozdíl Seagate a Maxtor 500 Gb

zeW (16)|25.9.2007 14:58
Zdravím
Zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi disky:
HD SEAGATE MAXTOR 500 GB SATA/300 16MB 7200.9 (NCQ) - STM3500630AS
a
HD SEAGATE 500 GB BARRACUDA SATA/300 16MB 7200 (NCQ) - ST3500630AS

Ve specifikacích jsem rozdíl nenašel, ale cenově je Maxtor o víc jak 800Kč levnější, tak by mě zajímalo v čem je zádrhel.

Děkuji za hodnotné příspěvky :)
tgfh (2985)|25.9.2007 15:03
Rozdíl je ve "značce" a technologii

Seagate před nějakým časem koupil Maxtor, ale označení Maxtor nechal, ikdyž se už jedná dá se říct o Seagate.
Ten Maxtor je na starší technologii 7200.9 a ten "plnohodnotny" Seagate je na novější/hlučnější technologii 7200.10

Pokud uvažuješ o koupi disku tak neber ani jeden z nich.

Volil bych WD/Samsung/Hitachi
tequilla (1015)|25.9.2007 15:39
Jestli muzu prispet svou troskou do mlyna, tak ja zrovna dneska vybiral take 500GB disk a ze vseho nejlip mi po prolizani diskuznich for, specifikaci a srovnanim cen vysel prave [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Hitachi. Uvazovat by se dalo i o [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], je levnejsi, ale pry obcas vibruje.
O Seagate ani Maxtoru bych neuvazoval, mozna pokud nespechas a penize nejsou az tak dulezite, tak bych pockal co se vyklube ze Seagate rady 7200.11 - ovsem zatim neni na trhu...:(
zeW (16)|25.9.2007 16:59
Na penězích záleží především:)
Původně jsem měl vyhlídnutý Samsung HD501LJ, pak jsem objevil ten Maxtor, který byl ještě o něco levnější ale prakticky se stejným označením jako Seagate.
Hitachi bych bral, ale tam je zase cena oproti Samsungu o cca 400,- větší, což si myslím už zo to nestojí.
Takže nakonec to vypadá že se vrátím zpátky k Samsungu.
Pavel Boček (4169)|25.9.2007 17:38
[QUOTE=zeW;51078]...který byl ještě o něco levnější ale prakticky se stejným označením jako Seagate..[/QUOTE]

Maxtor totiž oficiálně už není, koupil to Seagate docela dávno :) divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p
tequilla (1015)|25.9.2007 17:53
[QUOTE=zeW;51078]Na penězích záleží především:)......Takže nakonec to vypadá že se vrátím zpátky k Samsungu.[/QUOTE]

Myslim, ze ten Samsung bude dobre volba (urcite lepsi nez Maxtor - dej mu panbu vecnou slavu ;) anebo hlucnej Seagate). Sam jsem nad nim dost dlouho vahal, ale nakonec se ukazalo, ze tech 400 navic si klidne od pusy odtrhnu :). Tim, ze jde u tebe o prachy predevsim, tak zkus mrknout na cenu tady, dej do PN vyhledat HD501LJ a treba bude jeste levnejsi nez mas aktualne...
tgfh (2985)|25.9.2007 18:35
[quote=zeW;51078]Původně jsem měl vyhlídnutý Samsung HD501LJ[/quote]
Přesně tak..ber tento ;)
[quote=Pavel Boček;51084]divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p[/quote]
Imho kvůli dobrému jménu :)
pavel_p (993)|25.9.2007 18:37
Jak je to se spolehlivostí u značek jako Samsung a Hitachi? U směsi Seagatů a Westernů mám zkušenost, že za rok odejde asi 2-5% disků (většinou jsou zaplněny z malé části a nikdo je nikdy neprojel smartem, takže poruchovost může být větší, ale neprojeví se). Maxtory pro mě nepředstavují statisticky významný vzorek, tak můžu jen říct, že jsem na ně měl smůlu.
zeW (16)|26.9.2007 09:40
[QUOTE=Pavel Boček;51084]Maxtor totiž oficiálně už není, koupil to Seagate docela dávno :) divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p[/QUOTE]

JJ MAxtor už není, ale to že se pořád prodává není nijak neobvyklý způsob i u jiných firem, co někoho/něco koupí. Sled je většinou jasný Maxtor (doprodej zásob) -> Seagate Maxtor -> Seagete
Důvod jsou asi staří zákazníci i jasný přechod původně dobré značky pod jinou.
ICEBOSS (3435)|26.9.2007 16:10
[quote=pavel_p;51096]Jak je to se spolehlivostí u značek jako Samsung a Hitachi? U směsi Seagatů a Westernů mám zkušenost, že za rok odejde asi 2-5% disků (většinou jsou zaplněny z malé části a nikdo je nikdy neprojel smartem, takže poruchovost může být větší, ale neprojeví se). Maxtory pro mě nepředstavují statisticky významný vzorek, tak můžu jen říct, že jsem na ně měl smůlu.[/quote]
me zatim zadne hitachi neodeslo.