rozdíl Seagate a Maxtor 500 Gb
Zdravím
Zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi disky:
HD SEAGATE MAXTOR 500 GB SATA/300 16MB 7200.9 (NCQ) - STM3500630AS
a
HD SEAGATE 500 GB BARRACUDA SATA/300 16MB 7200 (NCQ) - ST3500630AS
Ve specifikacích jsem rozdíl nenašel, ale cenově je Maxtor o víc jak 800Kč levnější, tak by mě zajímalo v čem je zádrhel.
Děkuji za hodnotné příspěvky :)
Zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi disky:
HD SEAGATE MAXTOR 500 GB SATA/300 16MB 7200.9 (NCQ) - STM3500630AS
a
HD SEAGATE 500 GB BARRACUDA SATA/300 16MB 7200 (NCQ) - ST3500630AS
Ve specifikacích jsem rozdíl nenašel, ale cenově je Maxtor o víc jak 800Kč levnější, tak by mě zajímalo v čem je zádrhel.
Děkuji za hodnotné příspěvky :)
Rozdíl je ve "značce" a technologii
Seagate před nějakým časem koupil Maxtor, ale označení Maxtor nechal, ikdyž se už jedná dá se říct o Seagate.
Ten Maxtor je na starší technologii 7200.9 a ten "plnohodnotny" Seagate je na novější/hlučnější technologii 7200.10
Pokud uvažuješ o koupi disku tak neber ani jeden z nich.
Volil bych WD/Samsung/Hitachi
Seagate před nějakým časem koupil Maxtor, ale označení Maxtor nechal, ikdyž se už jedná dá se říct o Seagate.
Ten Maxtor je na starší technologii 7200.9 a ten "plnohodnotny" Seagate je na novější/hlučnější technologii 7200.10
Pokud uvažuješ o koupi disku tak neber ani jeden z nich.
Volil bych WD/Samsung/Hitachi
Jestli muzu prispet svou troskou do mlyna, tak ja zrovna dneska vybiral take 500GB disk a ze vseho nejlip mi po prolizani diskuznich for, specifikaci a srovnanim cen vysel prave [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Hitachi. Uvazovat by se dalo i o [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], je levnejsi, ale pry obcas vibruje.
O Seagate ani Maxtoru bych neuvazoval, mozna pokud nespechas a penize nejsou az tak dulezite, tak bych pockal co se vyklube ze Seagate rady 7200.11 - ovsem zatim neni na trhu...:(
O Seagate ani Maxtoru bych neuvazoval, mozna pokud nespechas a penize nejsou az tak dulezite, tak bych pockal co se vyklube ze Seagate rady 7200.11 - ovsem zatim neni na trhu...:(
Na penězích záleží především:)
Původně jsem měl vyhlídnutý Samsung HD501LJ, pak jsem objevil ten Maxtor, který byl ještě o něco levnější ale prakticky se stejným označením jako Seagate.
Hitachi bych bral, ale tam je zase cena oproti Samsungu o cca 400,- větší, což si myslím už zo to nestojí.
Takže nakonec to vypadá že se vrátím zpátky k Samsungu.
Původně jsem měl vyhlídnutý Samsung HD501LJ, pak jsem objevil ten Maxtor, který byl ještě o něco levnější ale prakticky se stejným označením jako Seagate.
Hitachi bych bral, ale tam je zase cena oproti Samsungu o cca 400,- větší, což si myslím už zo to nestojí.
Takže nakonec to vypadá že se vrátím zpátky k Samsungu.
[QUOTE=zeW;51078]...který byl ještě o něco levnější ale prakticky se stejným označením jako Seagate..[/QUOTE]
Maxtor totiž oficiálně už není, koupil to Seagate docela dávno :) divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p
Maxtor totiž oficiálně už není, koupil to Seagate docela dávno :) divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p
[QUOTE=zeW;51078]Na penězích záleží především:)......Takže nakonec to vypadá že se vrátím zpátky k Samsungu.[/QUOTE]
Myslim, ze ten Samsung bude dobre volba (urcite lepsi nez Maxtor - dej mu panbu vecnou slavu ;) anebo hlucnej Seagate). Sam jsem nad nim dost dlouho vahal, ale nakonec se ukazalo, ze tech 400 navic si klidne od pusy odtrhnu :). Tim, ze jde u tebe o prachy predevsim, tak zkus mrknout na cenu tady, dej do PN vyhledat HD501LJ a treba bude jeste levnejsi nez mas aktualne...
Myslim, ze ten Samsung bude dobre volba (urcite lepsi nez Maxtor - dej mu panbu vecnou slavu ;) anebo hlucnej Seagate). Sam jsem nad nim dost dlouho vahal, ale nakonec se ukazalo, ze tech 400 navic si klidne od pusy odtrhnu :). Tim, ze jde u tebe o prachy predevsim, tak zkus mrknout na cenu tady, dej do PN vyhledat HD501LJ a treba bude jeste levnejsi nez mas aktualne...
[quote=zeW;51078]Původně jsem měl vyhlídnutý Samsung HD501LJ[/quote]
Přesně tak..ber tento ;)
[quote=Pavel Boček;51084]divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p[/quote]
Imho kvůli dobrému jménu :)
Přesně tak..ber tento ;)
[quote=Pavel Boček;51084]divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p[/quote]
Imho kvůli dobrému jménu :)
Jak je to se spolehlivostí u značek jako Samsung a Hitachi? U směsi Seagatů a Westernů mám zkušenost, že za rok odejde asi 2-5% disků (většinou jsou zaplněny z malé části a nikdo je nikdy neprojel smartem, takže poruchovost může být větší, ale neprojeví se). Maxtory pro mě nepředstavují statisticky významný vzorek, tak můžu jen říct, že jsem na ně měl smůlu.
[QUOTE=Pavel Boček;51084]Maxtor totiž oficiálně už není, koupil to Seagate docela dávno :) divím se, že ještě prodávají pod tou značkou :eek:...asi kvůli starým zákazníkům :p[/QUOTE]
JJ MAxtor už není, ale to že se pořád prodává není nijak neobvyklý způsob i u jiných firem, co někoho/něco koupí. Sled je většinou jasný Maxtor (doprodej zásob) -> Seagate Maxtor -> Seagete
Důvod jsou asi staří zákazníci i jasný přechod původně dobré značky pod jinou.
JJ MAxtor už není, ale to že se pořád prodává není nijak neobvyklý způsob i u jiných firem, co někoho/něco koupí. Sled je většinou jasný Maxtor (doprodej zásob) -> Seagate Maxtor -> Seagete
Důvod jsou asi staří zákazníci i jasný přechod původně dobré značky pod jinou.
[quote=pavel_p;51096]Jak je to se spolehlivostí u značek jako Samsung a Hitachi? U směsi Seagatů a Westernů mám zkušenost, že za rok odejde asi 2-5% disků (většinou jsou zaplněny z malé části a nikdo je nikdy neprojel smartem, takže poruchovost může být větší, ale neprojeví se). Maxtory pro mě nepředstavují statisticky významný vzorek, tak můžu jen říct, že jsem na ně měl smůlu.[/quote]
me zatim zadne hitachi neodeslo.
me zatim zadne hitachi neodeslo.