Normalně sem miva teplotu CPU 47° a 50 v zatěži, když běžel dyl naplno. Ale to se tak často nestava. Jenže za posledni dva dny se mi zvyšila na 52° idle a dnes už 54°. Pastu použivam MX1, takže jednu z těch lepšich. Nemate někdo představu čim to muže byt?? Začinam pomalu přemyšlet o vymněně chladiče, přesto že ho mam teprve dva~tři měsice za něco vykonnějšiho. Problem je že na Ačko už toho moc neni.
Dik za každy přispěvek.
Dik za každy přispěvek.
Nevím mě se to zdá ještě v pohodě. Taky mám Athlon XP 1700+, jen netaktovaný a taky 54C idle. Chladič snad hned ten první http://www.primecooler.com/index.php?akce=setsubgrp&idsgrp=20. Nevyschla třeba pasta? Netopí třeba něco víc ve skříni nebo něco nově nebrání v sání/proudění vzduchu?
Jinak se chladiče dají sehnat, viz. třeba Arctic Cooling Copper Silent.
Jinak se chladiče dají sehnat, viz. třeba Arctic Cooling Copper Silent.
Omg, teď se divam že v podpisu ho nemam napsanej. Ja mam AC copper silent rev.2, běži mi na ~2300rpm. A takovahle pasta snad hned tak nevyschne, mam ji tam max dva měsice, možna tři. vic určitě ne.
A nemáš kompl třeba u topení? Já třeba jo a v zimě mám podstatně vyšší teploty,...;) (samozřejmě jen v případě, že už topíte, jako ti magoři u nás v baráku,... :)
Lol, ja ho mam kosek dal od topeni, takže na něj tohle nama skoro vliv. A navic, jak řikaš, ještě netopime:(
Nevite jak se chova MX1 po vytvrzeni?? Nemam na GPU teplotni čidlo, a tak sem skoušel rukou porovnavat teploty chladiče na GK a CPU, tek jestli sem s nim trošku nepohnul..??
Nevite jak se chova MX1 po vytvrzeni?? Nemam na GPU teplotni čidlo, a tak sem skoušel rukou porovnavat teploty chladiče na GK a CPU, tek jestli sem s nim trošku nepohnul..??
Abys měl jistotu - zkus sundat chladič, vysát pasiv i skříň, znovu nanést pastu a nasadit... Pokud to nepomůže, tak jen pro jistotu zkontrolovat (např. everest, cpuz, apod. - ale ve více prog.) napětí na cpu - jestli neblbne deska a nepouští víc (ale to nejspíš ne - to by byl vyšší nárůst :-)) a pokud to bude vše ok a nepoleze to výš, tak nechat být. Zvýšení o 4st. není tragédie.
Chladičem to být klidně může, pokud blbne čidlo, nebo ventilátor jede pomaleji...
Chladičem to být klidně může, pokud blbne čidlo, nebo ventilátor jede pomaleji...
Tak už se to trošku uklidnilo, spadlo mi to na 51 v idle, ale byvalo tolepši.
Mě stoupla teplota za dva dny v idle o 7~8 stupňu. Proto sem si dělal starosti. Skřiň mam čistou, nemam tam sice prachovy filtry ale pravidelně ji čistim, kompletně. S tim napětim maš asi trochu pravdu. Nedrži se zrovna v rozumnějch mezich, na CPU mam 1,664 což je OK, Ale na 3,3V větvi ma jen 3,26, na 5V jen 4,78(SiSandra) nebo 4,73(Everest) a na 12V mam 12,23(SiSandra) nebo 12,54(Everest). I kdybych bral v uvahu pouze ty lepši vysledky, tak ej to na takovejhle zdroj (viz podpis) pořad moc velka odchylka, ne??
Mě stoupla teplota za dva dny v idle o 7~8 stupňu. Proto sem si dělal starosti. Skřiň mam čistou, nemam tam sice prachovy filtry ale pravidelně ji čistim, kompletně. S tim napětim maš asi trochu pravdu. Nedrži se zrovna v rozumnějch mezich, na CPU mam 1,664 což je OK, Ale na 3,3V větvi ma jen 3,26, na 5V jen 4,78(SiSandra) nebo 4,73(Everest) a na 12V mam 12,23(SiSandra) nebo 12,54(Everest). I kdybych bral v uvahu pouze ty lepši vysledky, tak ej to na takovejhle zdroj (viz podpis) pořad moc velka odchylka, ne??
[quote=Wlcek;51264]...A takovahle pasta snad hned tak nevyschne, mam ji tam max dva měsice, možna tři. vic určitě ne.[/quote] Určite tak rýchlo nevyschne podľa výrobcu má vydržať 8 rokov:notsure. No ale ja som ju len tak skúsil po roku vymeniť spod Freezera a teploty sa vôbec nezmenili:D:D
3.26 a 3.3V je odchylka asi 1%, což je úplně OK, ale 5V a 12V jsou na hranici tolerance (přípustná chyba je 5%, pod 4.75V a nad 12.6V by to být nemělo). Otázka je s jakou přesností to měří deska nebo jak přesný použiješ multimetr.
[QUOTE=pavel_p;51359]3.26 a 3.3V je odchylka asi 1%, což je úplně OK, ale 5V a 12V jsou na hranici tolerance (přípustná chyba je 5%, pod 4.75V a nad 12.6V by to být nemělo). Otázka je s jakou přesností to měří deska nebo jak přesný použiješ multimetr.[/QUOTE]
To sice jo, ale u tohohle zdroje bych přece jen čekal lepší hodnoty.
To sice jo, ale u tohohle zdroje bych přece jen čekal lepší hodnoty.
Jakje multimetr?? ja nic takovyho nemam. Tyto hodnoty mam z Everestu a ze Sandry 2007. Ještě mě tak napada, při současnym přetaktovani je možny že to deska už malinko nezvlada, i když šlo mi CPU vytahnout až na 2400+@2GHz a ramky mi běžely na 480MHz, tučim, a jelo to stabilně. Ale to už mu bylodost horko, to už měl 58°.
EDIT:
Deska už je starši, vyrobena v Dubnu 2004
EDIT:
Deska už je starši, vyrobena v Dubnu 2004
Naměřené hodnoty jsou v pohodě... Takže deska to nebude (měl jsem podezření, jestli ti - např. kvůli vadnému kondíku nepouští o málo víc do cpu...) Pokud to nebude lepší, já bych zkusil znovu usadit chladič. Jinak už nevím :-(
No vadnou součastkou to snad nebude. Ta deska mi přišla v červnu originalně zabalena, nepoužita.
Možna to bylo jen teplotou v mistnosti. Ale ten chladič skusim znovu usadit.
Možna to bylo jen teplotou v mistnosti. Ale ten chladič skusim znovu usadit.
obcas athlony zacinaly vic topit predtim, nez odesly...
z jaky vetve jde stava tomu athlonu? neni to jeste z 5V, tu dnesni zdroje uz moc silnou nemaji...
z jaky vetve jde stava tomu athlonu? neni to jeste z 5V, tu dnesni zdroje uz moc silnou nemaji...
V AMD se vubec nevznam, ale 52°C v idle mi přijde u jakyhokoli CPU moc...vzdyt s Core 2 Duo E6850 mam v idle jen 39°C...