Zdar,
Mam grafickou kartu quadro fx 1400 a silene moc me na ni huci vetrak, nejde nejak softwarove ztisit. Opravdu by me to moc pomohlo. A potrebuju to docela rychle. ):
Diky.
EDIT: tak sem nasel http://www.nvidia.com/object/sysutility.html zkusim, ale moje otazka furt plati.
Mam grafickou kartu quadro fx 1400 a silene moc me na ni huci vetrak, nejde nejak softwarove ztisit. Opravdu by me to moc pomohlo. A potrebuju to docela rychle. ):
Diky.
EDIT: tak sem nasel http://www.nvidia.com/object/sysutility.html zkusim, ale moje otazka furt plati.
Zkus Riva Tunner, tam by to mohlo jít. Kde se to dělá ti neřeknu, větrák na grafárně sem nikdá neměl :)
Tam to jde jen podtaktovat a ani to mi to nedovoli.
EDIT: tak sem nainstaloval forceware 95, podtaktoval na nejmin co to slo a strcil do chladice kus spejle tak abz zastavil vetrak a je ticho (ted uz jen prijatelne huci zdroj).
trochu me dela starost, ze teplota GPU uz je dvakrat takova jako kdyz sem tam mel ten vetrak ... snad se zastavi
Zatim furt linearne leze, zkusim vypnout aero.
EDIT: tak sem nainstaloval forceware 95, podtaktoval na nejmin co to slo a strcil do chladice kus spejle tak abz zastavil vetrak a je ticho (ted uz jen prijatelne huci zdroj).
trochu me dela starost, ze teplota GPU uz je dvakrat takova jako kdyz sem tam mel ten vetrak ... snad se zastavi
Zatim furt linearne leze, zkusim vypnout aero.
Tak, vyhodil sem z komplu zvukovku, odpojil puvodni vetrak grafiky, oddelal sem kryci plech hladice, izolepou sem k tomu pripojil 80mm vetrak a uz se da hlucnost prezit a teplota taky - nizsi nez predtim.
Vetrak co je na tom reguluju na 1300 otacek.
Vetrak co je na tom reguluju na 1300 otacek.
[QUOTE=tgfh;51535]Já bych zkusil RivaTuner (to Pavel Boček - jedno n), pomohl mi hodně krát[/QUOTE]
Jo máš recht s tím "n" :) Ale říkám zkus to, to řízení je koukám hned vedle záložky Overclocking pod System Settings. Dá se to nastavit ručně, ale snad by to zvládlo i automatickou kontrolu, jen hledat.
Jo máš recht s tím "n" :) Ale říkám zkus to, to řízení je koukám hned vedle záložky Overclocking pod System Settings. Dá se to nastavit ručně, ale snad by to zvládlo i automatickou kontrolu, jen hledat.
Ta automatická regulace mi u Rivy nějak nefungovala, u ATT mi to zase blbo, ventilátor se zvýšením teploty zvyšoval otáčky, ale dolů už nešel...
Vytvořil jsem si profily a reguluju to ručně - 3 kliky...
Vytvořil jsem si profily a reguluju to ručně - 3 kliky...
Jak us sem psal(!!) - rivatuner to neumi, tady je moje profesionalni reseni :)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A jestli to umi, tak sem to tam proste nenasel.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A jestli to umi, tak sem to tam proste nenasel.
[QUOTE=Loli;51561]Jak us sem psal(!!) - rivatuner to neumi, tady je moje profesionalni reseni :)[/QUOTE]
Riva Tuner to umí, maximálně to neumí tvoje grafika/ovladače/obojí. Ta věc, která blokuje větrák, je izolepa...? Se nedivím že máš teplotu zatím na dvojnásobku :mistake
Sry ale teď nevím jestli horší bylo to "Ztišování PIII" nebo tohle :stupid (proč tam máš vůbec pomalou Quadro a ještě ji zpomaluješ...?)
Riva Tuner to umí, maximálně to neumí tvoje grafika/ovladače/obojí. Ta věc, která blokuje větrák, je izolepa...? Se nedivím že máš teplotu zatím na dvojnásobku :mistake
Sry ale teď nevím jestli horší bylo to "Ztišování PIII" nebo tohle :stupid (proč tam máš vůbec pomalou Quadro a ještě ji zpomaluješ...?)