Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sdílení sítě net-pc-wifi

crasher.km (919)|8.10.2007 16:11
Takovej malej dotaz na AP. Mám přez RJ-45 přivedenej net do PC a chtěl bych jej sdílet přez wifi.
Teď - je lepší hodit síťák od netu do routeru a potom drát do pc ,nebo jenom vyvést RJčko do AP?(2. síťovku mám)

Teď ještě druhá věc -jaký máte názor StraightCore?????
Popř. bydlím v komunistický krabici ,čili panely :( Jaké máte skušenosti s různými AP a sílou signálu ?
Encore1106 (424)|8.10.2007 18:18
Doma to mam vyřešené tak, že internet mi jde RJ-45 do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (+ 5dBi anténa místo 2dBi) a z něj pak do 1. PC dalším síťovým kabelem a druhé PC a notebook je připojenej přes Wi-Fi.

Ohledně šíření signálu v paneláku ti neporadim, ale moje situace je taková, že bydlím v rodinném domě. V podkroví (2.p) mam ten OvisLink. V prvním patře mam na NtB signál vynikající, na druhém PC (USB adaptér [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) dobrý. V přízemí na NtB signál chytim, signál je "Dobrý" nebo "Špatný". Pokud ale přejdu do přístavby, která je na úrovni mezi přízemím a prvním patrem a má betonový strop, tak tam nic nechytím (a když jo, tak je tak špatnej signál, že se na net nedostanu (pouze místní síť)). Uvažuju o tom, že si koupím ještě jeden OvisLink a nastavím ho jako "zesilovač" a umístim ho tak, aby "viděl pod strop" přístavby a zároveň měl dobrý signál z routeru v 2.p.
Takže záleží na tom, jak máš velký byt a jak jsou silné zdi...
eraser (0)|8.10.2007 20:20
Zrejme budeš potrebovať wifi router (teda, pokiaľ máš už router, tak ti stačí len AP), keďže máš LAN prípojku, čiže predpokladám, že ti provider pridelil jednu IP adresu. No, s tým routerom to bude i tak najlepší spôsob... v každom prípade si prečítaj môj článok s tým, že ty budeš mať jedinú krabičku, ktorá bude v sebe spájať viacero sieťových zariadení, čiže router/switch/AP.

DSL/Cable pripojenie a zdieľanie (+wifi)

Čo sa týka signálu, tak moja 5 dB(i) anténka dokáže vyprodukovať takú úroveň, že 12 metrov od nej, prechodom cez jednu panelovú stenu, chytí môj notebook na integrovanú anténku signál označný ako very good, čo sú 4/5 paličky. :)
crasher.km (919)|9.10.2007 10:25
Takže pokud to dobře chápu,tak by mohl být [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .

4 Eraser : a nevíš jak t bude,když si platím veřejku ? příjdu o ni nebo nebo bude trasa rozdělené od routeru dvěma IP a z routeru půjde veřejka ,nebo jak ?:(
eraser (0)|9.10.2007 15:44
Ten router je presne to, čo potrebuješ a zrejme bude plne vyhovovať tvojím potrebám, takže za litrík máš parádnu krabičku. :)

Verejná IPčka ti ostane, to nastavíš ako WAN, resp. Internet Port, no pokiaľ chceš využiť isté výhody, ktoré vyplývajú z verejných IP adries, tak budeš musieť forwardovať porty, resp. vytvoriť virtuálny server. Ak sa mrkneš na ten moj linkovaný článok, tam je všetko popísané. Podľa neho by si to mal i zvládnuť nastaviť a taktiež tam nájdeš odpovede, ktoré ťa trápia.