Záloha BIOS ntb eMachines E510
Zdravím všechny,
nenašel by se někdo, kdo stále vlastní funkční notebook eMachines E510? Potřeboval bych zazálohovaný originál BIOS z tohoto notebooku. Nedávejte sem prosím odkazy na BIOS ze stránek výrobce. Ten už mám.
nenašel by se někdo, kdo stále vlastní funkční notebook eMachines E510? Potřeboval bych zazálohovaný originál BIOS z tohoto notebooku. Nedávejte sem prosím odkazy na BIOS ze stránek výrobce. Ten už mám.
Starsi verze se tedy objevit nedaji? Dotaz na podporu vyrobce, jestli by tu puvodni verzi neposkytl? Myslim, ze eMachine jsou brandovany Acer ...
Vysvětlím důvod proč. Při flashování BIOSu, který jsem stahnul ze stránek výrobce, jsem použil v DOSu příkaz flashit.exe s přepínačem ALL. Tím se flashnul BIOS pro ntb Acer i s logem, protože výrobce používá univerzální soubor s BIOSem jak pro modely eMachines tak pro Acer. Nevím jak z toho univerzálního souboru flashnout zpět pouze BIOS pro eMachines.
Pokud flash proběhl správně, co Ti nevyhovuje? Ono logo Acer? Spíše bych Tě odkázal s dotazem na My Digital Life Forum.
Kromě loga se změnila klávesa na vyvolání Boot Menu z F10 na F12. Obávám se, že budou ještě jiné chyby.
Změna klávesy není chyba, notebooky Acer mají pro vyvolání boot menu přiřazenou klávesu F12. Jelikož se jedná o Acer BIOS, tak je vše v pořádku. Pokud se nepletu výroba produktů eMachine (low-end firmy Acer) byla již ukončena. Takže bych předpokládal, že se bude jednat o poslední verzi s min. úpravou. Produkty Acer celkově trpí nejen podporou ovladačů, ale i BIOSů. Příkladem je např. absence podpory Dual Channelu v některých produktech.
Pouze se obáváš dalších zažitých "zvyklostí" nebo se potýkáš s konkrétní chybou? Logo Acer a změněnou klávesu pro boot menu bych IMHO neřešil. Řešení je nulové, zvláště u již nevyráběné značky. eMachines byl low-end low-endové značky.
Pouze se obáváš dalších zažitých "zvyklostí" nebo se potýkáš s konkrétní chybou? Logo Acer a změněnou klávesu pro boot menu bych IMHO neřešil. Řešení je nulové, zvláště u již nevyráběné značky. eMachines byl low-end low-endové značky.
[QUOTE=kevin00;601628]Pouze se obáváš dalších zažitých "zvyklostí" nebo se potýkáš s konkrétní chybou?[/QUOTE]
Originál BIOS je určen pro Aspire 5315, Aspire 5320, Aspire 5715Z, Aspire 5720, Aspire 7320, Aspire 7720, eMachines E510.
Ten notebook není můj, ale známé. Proto se bojím, aby nebyl ještě jiný problém kromě těch dvou, které jsem zmiňoval.
Originál BIOS je určen pro Aspire 5315, Aspire 5320, Aspire 5715Z, Aspire 5720, Aspire 7320, Aspire 7720, eMachines E510.
Ten notebook není můj, ale známé. Proto se bojím, aby nebyl ještě jiný problém kromě těch dvou, které jsem zmiňoval.
[QUOTE=LuSil;601629]Originál BIOS je určen pro Aspire 5315, Aspire 5320, Aspire 5715Z, Aspire 5720, Aspire 7320, Aspire 7720, eMachines E510.
Ten notebook není můj, ale známé. Proto se bojím, aby nebyl ještě jiný problém kromě těch dvou, které jsem zmiňoval.[/QUOTE]
Opravdu bych to neřešil. Logo a změna klávesy vyvolávající boot menu jsou opravdu prkotiny. Kolikrát kamarádka menu vyvolává? Zbytek bude funkční a pokud by se vyskytl nějaký problém řešil bych ho poté. Pokud se ntb chová korektně po všech směrech, tak je BIOS v pořádku. Tyto dvě změny jsou IMHO pouze sjednocení, neboť modly Acer přečíslují modely eMachines. Nic víc bych v tom nehledal :)
Ten notebook není můj, ale známé. Proto se bojím, aby nebyl ještě jiný problém kromě těch dvou, které jsem zmiňoval.[/QUOTE]
Opravdu bych to neřešil. Logo a změna klávesy vyvolávající boot menu jsou opravdu prkotiny. Kolikrát kamarádka menu vyvolává? Zbytek bude funkční a pokud by se vyskytl nějaký problém řešil bych ho poté. Pokud se ntb chová korektně po všech směrech, tak je BIOS v pořádku. Tyto dvě změny jsou IMHO pouze sjednocení, neboť modly Acer přečíslují modely eMachines. Nic víc bych v tom nehledal :)