Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fotografie základní desky MSI X48 Platinum

26.11.2007, Pavel Boček, aktualita
Fotografie základní desky MSI X48 Platinum
Serveru Fudzilla se při návštěvě sídla společnosti MSI v Taipei podařilo získat fotografii nové základní desky X48 Platinum založené na čipové sadě Intel X48 + ICH9R, jak je patrno z názvu. Nová deska prakticky vychází ze své předchůdkyně...
Serveru Fudzilla se při návštěvě sídla společnosti MSI v Taipei podařilo získat fotografii nové základní desky X48 Platinum založené na čipové sadě Intel X48 + ICH9R, jak je patrno z názvu. Nová deska prakticky vychází ze své předchůdkyně X38, rozložení zůstalo stejné. Předně deska podporuje procesory Intel s FSB o frekvenci 800 MHz – 1,6 GHz, nicméně díky přetaktování se této frekvence zřejmě podaří dosáhnout i s předchozí X38. Sloty pro paměti DDR3 jsou prý mírně upraveny tak, aby se zvýšila kompatibilita a výkon, který nebyl příliš oslňující.



Velkou změnou také je, že sběrnice PCI Express je nyní ve verzi 2.0 s dvojnásobnou propustností, což byl poměrně problém. Dva žluté sloty jsou totiž připojeny přes jižní můstek ICH9R, tedy ačkoliv mají oficiálně mít čtyři PCIe linky, tak mohou mít pouze dvě, jelikož můstek je připojen přes šest a dvě připadnou na další součásti. Jejich propustnost se tedy zdvojnásobí, díky čemuž bude možné sloty osadit až třemi grafickými kartami s dvouslotovým chlazením či čtyřmi s jednoslotovým (případně třemi a akcelerátorem fyziky). Mezi další součásti patří šest SATA 300, dva eSATA a jeden UATA konektor, nechybí ani zapojení disketové mechaniky, celkem deset USB 2.0 (čtyři vyvedením z desky) a FireWire 400 (jeden vyvedením bracketem z desky). Integrovaná bude stále tradiční osmikanálová zvuková a gigabitová síťová karta.

Zdroj: Fudzilla