Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Lifebook P1620 bude brzy dostupný

4.3.2008, Marek Štelčík, aktualita
Fujitsu Lifebook P1620 bude brzy dostupný
Společnost Fujitsu Siemes dodala nové informace o chystaném notebooků Lifebook P1620, který má nabídnout vysokou mobilitu. Díky tomu by mohl ukrojit z popularity notebookům jako MacBook Air či ASUS Eee PC, takovéto srovnání však dle mě není...
Společnost Fujitsu Siemes dodala nové informace o chystaném notebooků Lifebook P1620, který má nabídnout vysokou mobilitu. Díky tomu by mohl ukrojit z popularity notebookům jako MacBook Air či ASUS Eee PC, takovéto srovnání však dle mě není na místě, neboť se jedná o zcela jinou kategorii. S notebookem Eee PC má sice podobné rozměry, ale cena je zcela jinde. Nový Fujitsu Lifebook P1620 nabízí 8,9“ dotykový displej s rozlišením 1280 x 768 pixelů a dále podporuje konektivitu HSDPA/HSUPA 3G, nechybí však ani Wi-Fi a Bluetooth 2.0. Konkrétně uvnitř nalezneme až 2 GB operační paměti DDR2, 60GB až 100GB pevný disk (paralelní ATA) a procesor Core 2 Duo U7600 běží na frekvenci 1,2 GHz.



Využití najde zajisté i snímač otisků prstů, gigabitový Ethernet a hodit se může i klasický modem. Pro srovnání s notebookem MacBook Air přispěl zřejmě fakt, že ani jeden z těchto notebooků nenabízí vnitřní optickou mechaniku. Rozměry notebooku jsou 22,8 x 18,3 x 3,3 cm při hmotnosti 0,9 kg a na baterie vydrží běžet až čtyři hodiny. Cena se má pohybovat mezi 1749 a 2224 americkými dolary. Společnost nabídla i možnost použití SSD disku, to opět přidá na ceně konfigurace. Společnost dodává, že notebook bude již velice brzy dostupný, již je uváděn na webových stránkách.

Zdroj: Reghardware