Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Lifebook S6410: další Santa Rosa notebook

11.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
Fujitsu Lifebook S6410: další Santa Rosa notebook
S uvedením nové mobilní platformy Intel Santa Rosa se na trhu začaly ve velkém objevovat nové notebooky snad všech výrobců mobilních počítačů. K nim se přidává i Fujitsu Siemens se svým modelem Lifebook S6410. Tento notebook by měl být k...
S uvedením nové mobilní platformy Intel Santa Rosa se na trhu začaly ve velkém objevovat nové notebooky snad všech výrobců mobilních počítačů. K nim se přidává i Fujitsu Siemens se svým modelem Lifebook S6410. Tento notebook by měl být k dispozici až v červenci tohoto roku.



Notebook má 13,3" LCD displej a díky svým menším rozměrům váží pouze 1,7 kilogramu. Nabídne procesory Intel Core 2 Duo s frekvencí sběrnice 800MHz, chipsetem je Intel 965GM. K dispozici jsou široké možnosti konektivity, začíná to WLAN, pokračuje přes BlueTooth a končí UMTS/HSUPA modemem.

Pro vyšší bezpečnost je zde k nalezení biometrický senzor, ShockSensor chránící pevný disk před nebezpečnými vibracemi či nárazy a RecoveryButton pro zamezení ztráty dat. Vyšší výdrž na baterie pak zajišťuje podpora technologie Intel Turbo memory, s pomocí tlačítka EcoButton (sníží tak procesoru, jas obrazovky, zvýší výdrž o cca 10%) a přídavnou baterií vydrží notebook běžet po celý pracovní den. Dále je k dispozici integrovaná webová kamera, 120GB disk a maximálně až 4GB operační paměti RAM.

Zdroj: www.digit-life.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.