Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu ohlásilo vlastní CULV a Atom notebook

14.10.2009, Jakub Doležal, aktualita
Fujitsu ohlásilo vlastní CULV a Atom notebook
Výrobce počítačů, společnost Fujitsu, představuje notebooky založený na procesorech CULV a Atom. Vybavenější řada s CULV procesorem je pojmenována Loox C, slabší bráška označený jako Loox M je osazen Atomem. Fujitsu zatím uvolnilo několik...
Výrobce počítačů, společnost Fujitsu, představuje notebooky založený na procesorech CULV a Atom. Vybavenější řada s CULV procesorem je pojmenována Loox C, slabší bráška označený jako Loox M je osazen Atomem.



Fujitsu zatím uvolnilo několik fotografií nových notebooků, podle nichž to vypadá, že nový Loox C a M nabídnou poměrně jednoduchý, avšak elegantní design. Fujitsu dodá na trh u každé modelové řady několik barevných kombinací. U modelu Loox C se bude jednat o černou, červenou a modrou. Loox M bude možné zakoupit v červeném, černém, fialovém a bílém provedení.

Ohledně hardwarových specifikací u nového Loox C je toho známo mnohem více. Jak již bylo řečené v úvodu této aktuality, Fujitsu celý notebook postavilo na procesoru CULV. V tomto případě se jedná o Intel Celeron SU2300 pracující na frekvenci 1,2 GHz, případně je v nabídce jeho silnější sourozenec model Intel Core 2 Duo SU9400. Doplněn bude o 2GB operační paměti. Uživatelská data budou skladována na pevném disku o velikosti 320 GB.



Loox C bude dále vybaven LCD s úhlopříčkou 11,6“, rozlišením 1376x768 a webkamerou. Z pohledu konektivity nabídne Wi-Fi s podporou standardů 802.11 b/g/n. Pro připojení telefonu, či sluchátek pak poslouží Bluetooth. Zastánci „drátových“ spojů mohou využít Ethernetový konektor. Grafický výstup je jen jeden a to analogové VGA. Vzhledem k tomu, že je vše postaveno na Intelu se budeme muset obejít bez modernějšího digitálního HDMI výstupu. Rozměry modelu Loox C jsou 285×209×26.4-30.2 mm při finální váze 1,6 kg.

Jako operační systém budou použity nové Windows 7 v edici Home Premium. V případě využití slabšího SU2300 se s dodanou baterií vyšplhá výdrž na slušných 6,2 hodin. Varianta s SU9400 je vybavena silnější baterií a dle výrobce můžete pracovat až 9 hodin. Dostupnost těchto modelů je plánována na konec října. Cena začíná pod 15 900 Kč ($900).



Slabší edice pojmenována Loox M nabídne snad ve všech ohledech slabší parametry. Základem je již zmiňovaný Atom, konkrétně model N280 s pracovním taktem 1,66 GHz. Operační paměť je osazena ve velikosti 1 GB. Pevné disky budou k dispozici ve dvou variantách, tedy 160 a 250 GB.

Osazené LCD s úhlopříčkou 10,1“ disponuje rozlišením 1024x600. Doplněné bude o integrovanou webkameru. V ostatních parametrech se víceméně shoduje s modelem Loox C. Jediné co se mi nepodařilo zjistit, jsou celkové rozměry. Váha by měla být okolo 1,2 kg. Výdrž se má pohybovat v rozmezí 2,7 až 5,2 hodin.



Operační systém u modelu Loox M obstarají Windows 7 v edici Starter. Fujitsu bude tento notebook nabízet za 10 700 Kč ($611).

Zdroj: Fudzilla, pc.watch, fmworld