Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens Computers uvádí nový mobilní LIFEBOOK P8010

9.6.2008, Jan Vítek, aktualita
Fujitsu Siemens Computers uvádí nový mobilní LIFEBOOK P8010
Společnost Fujitsu Siemens Computers oznámila, že na český a slovenský trh přináší nový LIFEBOOK P8010, který je zaměřen na mobilitu, ale nabízí také bohatou výbavu. Tento 12,1" model je založen na platformě Intel s procesorem Core 2 Duo...
Společnost Fujitsu Siemens Computers oznámila, že na český a slovenský trh přináší nový LIFEBOOK P8010, který je zaměřen na mobilitu, ale nabízí také bohatou výbavu. Tento 12,1" model je založen na platformě Intel s procesorem Core 2 Duo na 1,2 GHz, čipovou sadou GS965 Express a jeho širokoúhlý displej je podsvícen pomocí LED. Výrobce také slibuje dlouhou výdrž na baterie, ale neudává přesný čas, pouze mluví o téměř celém pracovním dni.



Notebook poskytuje všechna standardní rozhraní včetně UMTS modulu pro připojení k Internetu, dále webovou kameru ConfCamera s 1,3 MPix a také možnost výběru mezi 7200otáčkovým pevným diskem nebo rovnou SSD. Pro ochranu je notebook vybaven čtečkou otisků prstů, dále TPM čipem a podporou čipových karet SmartCard. A odolnost má dále zajistit ochrana pevného disku ShockSensor a klávesnice odolná proti polití. Zákazníci také určitě ocení tříletou standardní záruku s garancí opravy následující pracovní den.

Co se týče ostatních důležitých vlastností, pak je zde hlavně hmotnost udávaná jako 1,2 kg u varianty bez mechaniky. Ta hmotnost navýší o dalších 100 g. FSC LIFEBOOK P8010 si můžeme již zakoupit za cenu začínající na 39 000 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ FSC