Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gateway vstupuje na čínský trh

20.8.2007, Marek Štelčík, aktualita
Gateway vstupuje na čínský trh
Společně s tím, jak jsou západní trhy přesycené a Čína začíná také pomalu poptávat po větším množství výpočetní technky, se Gateway stejně jako i další výrobci rozhodl vstoupit na čínský trh. Doufaje, že si část trhu přivlastní, oznámila...
Společně s tím, jak jsou západní trhy přesycené a Čína začíná také pomalu poptávat po větším množství výpočetní technky, se Gateway stejně jako i další výrobci rozhodl vstoupit na čínský trh. Doufaje, že si část trhu přivlastní, oznámila společnost v Číně dostupnost všech svých počítačových sestav, stejně jako laptopů a displejů. Produkty firmy jsou nyní k dostání v nákupních řetězcích i maloobchodech po celé Číně, nevyjímaje Best Buy v Shanghai. Do země tak směřují procesory Core 2 Duo i Quad, stejně jako operační systémy Microsoft Windows, Vistu nevyjímaje.



„Čína je domov některých nejchytřejších uživatelů počítačů, a proto jsme si jistí, že ocení naše snahy přinést produkty Gatewaye do této oblasti,“ řekl Ed Coleman, výkonný ředitel společnosti. „Věříme, že historie Gatewaye zaměřená na kvalitu a inovaci, spojená s význačnou čínskou reputací pro služby a podporu, nás povede k úspěchu na trhu,“ dodal. Zajímavé tvrzení ve srovnání se vrůstající cenzurou Internetu v Číně a s tím, že ačkoliv export komponent je jeden z velkých tahounů čínského hospodářství (3,91 miliardy amerických dolarů v roce 1999 a 2,77 miliardy za prvních sedm měsíců 2000), mnoho společností vlastnících zde továrny až nyní vstupuje na čínský trh. Vzhledem k tempu jeho růstu (85 000 prodaných PC v roce 1990 a 4,7 milionu v roce 1999, což je 56 % roční přírůstek), vývoji kupní síly obyvatelstva a vstupu konkurentů v jiných částech světa na „domovský trh“ tamních výrobců je to ale pochopitelné.

Zdroj: Dailytech