Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte 945 S-série: základní desky s podporou procesorů Intel Core 2 Duo

18.8.2006, Milan Šurkala, aktualita
Gigabyte 945 S-série: základní desky s podporou procesorů Intel Core 2 Duo
Společnost Gigabyte uvádí na trh sérii základních desek s chipsetem Intel 945, které budou podporovat nové dvoujádrové procesory Intel Core 2 Duo. Nabídky bude zahrnovat desky GA-945P-S3 (Intel 945P), GA-945PL-S3 (Intel 945PL), GA-945G-S3...
Společnost Gigabyte uvádí na trh sérii základních desek s chipsetem Intel 945, které budou podporovat nové dvoujádrové procesory Intel Core 2 Duo. Nabídky bude zahrnovat desky GA-945P-S3 (Intel 945P), GA-945PL-S3 (Intel 945PL), GA-945G-S3 (Intel 945G s integrovanou grafikou) a GA-945GM-S2 (Intel 945GM taktéž s integrovanou grafikou).



Nové desky nabízí tři zajímavé technologie "Speed", "Smart" a "Safe". Gigabyte Speed má umožnit velmi dobrou úroveň taktování. Má být umožněno snadno taktovat procesor, paměti i PCIe sběrnici včetně změn jejich napětí plus úpravy voltáže čipové sady. Software pro taktování a laděni pak zahrnuje C.I.A.2, BIOS Setting Recovery a Easy Tune5. Touto technologií není vybavena deska GA-945GM-S2.

Gigabyte Smart pak skrývá software typu Download Center, @BIOS, Q-Flash, Xpress Install, Boot menu, a Smart Fan. Gigabyte Safe zaručuje větší bezpečí ve smyslu kvality základní desky. Gigabyte slibuje velmi precizní zpracování, zlepšenou ochranu BIOSu pomocí Virtual Dual BIOS a BIOS Setting Recovery včetně software Xpress Recovery 2, PC Health Monitor, HDD S.M.A.R.T. a C.O.M.

Zdroj: www.gigabyte.com.tw
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.