Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Force M9 ICE: myš pro jakýkoliv povrch?

21.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Force M9 ICE: myš pro jakýkoliv povrch?
Společnost Gigabyte přišla s tiskovou zprávou popisující nové myši Force M9 ICE a Force M9. Model ICE má využívat stejnojmennou technologii, která mu má zajistit schopnost pracovat na jakémkoliv povrchu, a to dle výrobce dokonce i na skle,...
Společnost Gigabyte přišla s tiskovou zprávou popisující nové myši Force M9 ICE a Force M9. Model ICE má využívat stejnojmennou technologii, která mu má zajistit schopnost pracovat na jakémkoliv povrchu, a to dle výrobce dokonce i na skle, nebo, ehm, ledu. Pokud tedy často vyrážíte se svým notebookem do ledového baru, bude se hodit.





Laserový senzor myši Force M9 ICE je prý schopen se zorientovat i díky mikroskopickým nerovnostem, škrábancům a případným nečistotám. Firma ale už neuvádí, jak si taková myš poradí s reflexivními povrchy, tedy především se zrcadlem.




Force M9 ICE


Vedle toho tu je také Free-Scrolling Technology, která má nabídnout snadnější projíždění webovými stránkami, což firma nijak neupřesnila. Nejspíše se ale jedná o setrvačné kolečko podobné těm, které Logitech představil již u starých modelů Revolution. Použil jej také u myši Anywhere Mouse MX (recenze), kterou zmiňuji proto, že ta také slibovala (a oprávněně) bezproblémovou práci i na skle.

Force M9 ICE dále nabídne nastavitelnou hodnotu dpi (800/ 1200/ 1600/ 2000), možnost nastavení pomocí softwaru Gigabyte Sim a až ze závěru samotných specifikací se dozvíme, že je schopná pracovat i s jednou baterií AA (standardně se dvěma). Z toho vyplývá, že asi tedy bude mít i bezdrátové rozhraní, což Gigabyte překvapivě nijak neupřesňuje.




Force M9


Vedle modelu ICE se představí ještě základní Force M9 vybavená stejným tělem i kolečkem, ale jiným (optickým) senzorem. Nastavitelné hodnoty dpi jsou však stejné a i když tato myš neslibuje možnost pracovat na skle, nabízí něco jiného - až dva roky výdrže na jeden pár baterií AA.

Zdroj: TZ Gigabyte