Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GSmart M1220 - Tenký komunikátor s QWERTY

2.4.2009, Pavel Bureš, aktualita
Gigabyte GSmart M1220 - Tenký komunikátor s QWERTY
Na letošním Mobile World Congressu byla k vidění řada zajímavých přístrojů s mnoha operačními systémy, na stránkách Světa hardware jsme se věnovali většině z nich, dnes se podíváme na novinku společnosti Gigabyte. Chystaný komunikátor je...
Na letošním Mobile World Congressu byla k vidění řada zajímavých přístrojů s mnoha operačními systémy, na stránkách Světa hardware jsme se věnovali většině z nich, dnes se podíváme na novinku společnosti Gigabyte. Chystaný komunikátor je založen na operačním systému Windows Mobile 6.5 Professional, displej je tedy dotekový, rozlišení činí 240 x 320 bodů. délka úhlopříčky je 2,4". Může se zdát, že když většina dnes nabízených zařízení disponuje displejem o rozlišení 640 x 480 obrazových bodů, bude QVGA málo. Vzhledem k úhlopříčce se však jedná o optimální řešení, díky ní bude obraz dostatečně jemný.



Komunikátor dostal do vínku 256 MB Flash ROM a 128 MB operační paměti, nechybí EDGE, UMTS, Bluetooth ani Wi-Fi. Za zmínku stojí malá QWERTY klávesnice pod displejem, se kterou takřka jistě nedosáhneme stejného komfortu psaní jako např. u HTC Kaisera či Universalu, jak však dokládá popularita Motoroly Q i dalších přístrojů s QWERTY klávesnicí pod displejem, uživatele si toto řešení najde. Vzhledem k menší úhlopříčce (a tím i menším ikonám na displeji) nepřekvapí, že výrobce nevsadil pouze na dotekové ovládání, pod displejem najdeme pětisměrný ovladač, podle fotografie se zdá, že jde o joystick.

Paměť můžeme rozšířit microSD kartami, nechybí ani 3.1 Mpix fotoaparát s automatickým zaostřováním, přisvětlovací LED dioda a akcelerometr. Energii pro procesor Qualcomm MSM7200A 528 MHZ a další komponenty dodává 1100 mAh akumulátor.

Zdroj: PianetaPDA