Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte nabízí své první grafické karty značky Eagle

22.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte nabízí své první grafické karty značky Eagle
Společnost Gigabyte oficiálně vyslala na trh první grafické karty, pro něž si připravila značku Eagle a vypadá to, že ta bude vyhrazena spíše pro levnější modely. Je pak příhodné, že první model zahrnuje GPU GTX 1650. 
Jedná se přitom o kartu GeForce GTX 1650 D6 Eagle OC 4G, která již nese paměti GDDR6, jež nedávno i na těchto low-endových modelech Turing nahradily paměti GDDR5. Jak se ukázalo, důvod je prostý. GDDR5 jsou dnes už výběhové a nedostatkové zboží, takže nezbývalo, než využít nové paměti. Gigabyte to využil k představení nové značky, která se tak zatím týká jen jednoho jediného produktu z oblasti grafických karet. 
 
 
Samotný Gigabyte popisuje produkty Eagle tak, že mají nabídnout zajímavý (doslova cool) design, výkon a kvalitní chlazení. Základem je jednoduché logo vyvedené ve světle modré barvě a vypadá to, že se tu nepočítá ani s jednou modrou či dokonce barevnou LED, což samozřejmě není na škodu. 
 
 
Tato karta s čipem GeForce GTX 1650 nabízí 4 GB GDDR6 na 128bitové sběrnici a taktu 12000 MHz, díky čemuž poskytuje propustnost 192 GB/s (dříve to bylo 128 GB/s).
 
 
Nové GTX 1650 s GDDR6 ale mají také snížené takty GPU, aby se kompenzovala výhoda rychlejší paměti, ovšem Gigabyte na to v tomto případě moc nedbá a nabízí takt GPU až 1815 MHz, čili mnohem vyšší, než je referenční turbo 1665 MHz v případě GDDR5 verze a samozřejmě i 1590 MHz v případě GDDR6 verze. 
 
GeForce GTX 1650 D6 Eagle OC 4G využívá dobře známý chladič WindForce 2X s heatpipe a dvěma 90mm ventilátory a funkcí Gigabyte 3D Active Fan. V klidovém provozu tak ventilátory zůstávají zcela vypnuty. 
 
Kdy bude tato novinka k dispozici a kam se se svou cenou zařadí, to se ještě uvidí. 
 
Zdroj: Hexus.net


Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.