Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte přichází se třemi modely základních desek s AMD 790

5.11.2007, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte přichází se třemi modely základních desek s AMD 790
Společnosti Gigabyte a ASUS před několika týdny vypustily do světa, že připravují základní desky s čipovými sadami AMD 790. Nyní je to Gigabyte, který oznamuje tři své nové modely a ty jsou rozvrženy tak, aby pokryly požadavky náročných...
Společnosti Gigabyte a ASUS před několika týdny vypustily do světa, že připravují základní desky s čipovými sadami AMD 790. Nyní je to Gigabyte, který oznamuje tři své nové modely a ty jsou rozvrženy tak, aby pokryly požadavky náročných uživatelů a i těch, co koukají především po ceně.



První je GA-MA790FX-DQ6 - tu firma ukazovala již na Computexu. Deska obsahuje čtyři PCIe 2.0 x16 sloty, ale všechny jsou přímo sousedící, takže je nutné použít jednoslotové karty, aby se mohly obsadit všechny naráz. Dále to jsou dva PCI, jeden PCIe x1, šest SATA, dva eSATA (dále je možné udělat z dvou SATA slotů typ eSATA), dva Gb Ethernet síťové konektory, 7.1kanálové HD audio s optickým i koaxiálním S/PDIF, FireWire, šestero USB 2.0 mezi zadními porty a sériový port. O chlazení se zde budou starat jak jinak než heatpipe.

Dále to je GA-MA790FX-DS5, o něco osekaná verze předchozí DQ6, která přichází jen se dvěma PCIe 2.0 x16 sloty, ale bude mít tři PCIe x1, dva PCI a jinak téměř vše jako DQ6, až na extra možnost pro další dva eSATA konektory a poněkud skromnější heatpipe chlazení. A nakonec je zde pro nenáročné GA-MA790X-DS4 zcela bez heatpipe chlazení a oproti DS5 má také o 2 SATA konektory méně, žádné eSATA a bude nejspíše založena na sadě 790X a v CrossFireX módu bude tedy fyzicky podporovat dva PCIe 2.0 x8 namísto x16. Tyto tři desky jsou k vidění již na stránkách výrobce.

Zdroj: Fudzilla