Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte stahuje z trhu desky X79 UD3, UD5 a G1.Assassin 2

28.12.2011, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte stahuje z trhu desky X79 UD3, UD5 a G1.Assassin 2
Doplněno: Lokální zastoupení společnosti Gigabyte nám potvrdilo, že níže uvedené se vztahovalo pouze na Gigabyte Taiwan, přičemž problém by způsobený špatným firmware, nikoli kvalitou komponent. Zároveň prosí všechny uživatele, aby provedli...
Doplněno: Lokální zastoupení společnosti Gigabyte nám potvrdilo, že níže uvedené se vztahovalo pouze na Gigabyte Taiwan, přičemž problém by způsobený špatným firmware, nikoli kvalitou komponent. Zároveň prosí všechny uživatele, aby provedli aktualizaci BIOSu. V případě potřeby se lze obrátit na technickou podporu na emailu podpora(zavináč)gigabyte.cz.



Společnost Gigabyte oznámila, že začala z trhu stahovat své základní desky vybavené čipovou sadou Intel X79, a to konkrétně modely GA-X79-UD3, GA-X79-UD5 a G1.Assassin 2. Důvodem je to, že jejich regulace napětí u napájení procesoru nemusí vydržet třeba ani mírné přetaktování a zvýšení napětí, což odstartovalo u jistého Tchaj-wanského overclockera, na jehož desce bouchnul jeden MOSFET.





Následně se objevilo množství stížností na adresu Gigabytu od uživatelů, jimž se stala podobná věc. Důvodem má být mix špatného firmware a napájecích okruhů. Gigabyte tak ihned vydal novou verzi BIOSu, která ale nemůže vyřešit celou záležitost, protože jejím úkolem bylo omezit možnosti pro přetaktování pomocí přiškrcení procesoru v případě silné zátěže. Toto je dle Gigabyte dostatečným řešením pro uživatele, kteří nehodlají své procesory přetaktovávat.

Ostatní, kteří se s takovým řešením nespokojí, mají možnost svou desku vrátit a počkat si na náhradu. Gigabyte zároveň ohlásil, že stahuje zmíněné tři modely z trhu.

Zdroj: techPowerUp