Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.12.2011, Jan Vítek, aktualita
Doplněno: Lokální zastoupení společnosti Gigabyte nám potvrdilo, že níže uvedené se vztahovalo pouze na Gigabyte Taiwan, přičemž problém by způsobený špatným firmware, nikoli kvalitou komponent. Zároveň prosí všechny uživatele, aby provedli...
libb (12) | 28.12.20117:33
Chápu, když se po výrobci chce, aby ten krám fungoval v nastavených parametrech, ale pokud začnu taktovat, ztrácím snad veškeré záruky, ne?
To za chvíli budou chtít lidi měnit hardware, protože ­"jsem jen zkusil taktnout 3 GHz CPU na 8 GHz bez větráku a ono to nejede, bééé­"
IMHO drzost tohleto :­(
P.S. Pokud se náhodou jedná o speciální edici desek určenou přímo k taktování, beru zpět. ­(Ale stejně tomu nerozumím, taktování mělo smysl v době, kdy se zvyšovalo ze 100 MHz na 120 MHz, to byl obrovský nárůst výkonu, také díky změně frekvence sběrnice, ale dnes ­- kdo pozná 3 GHz vs 3.5 GHz ­- doopravdy pozná, ne v nějakém testu?
Odpovědět2  0
Marty_OC (2) | 28.12.20118:20
Už jsem se chtěl ohradit a pak jsem si přečetl P.S. ­- takto to chápu také.

Jinak k tomu přetaktování, jsou obory, kde každý MHz navíc poznáš. Komprimuješ video ze své kamery? Konvertuješ velké množství RAWů ze své 20Mpix zrcadlovky? :­)
Ono když pak půlhodinový sestřih videa počítač chroustá 4 hodiny nebo 3 hodiny je dost rozdíl.
Odpovědět2  0
Jan Vítek (3359) | 28.12.20118:56
Ono když jde o základní desky a procesory, u nichž výrobci včetně Intelu sami ponoukají k přetaktování, tak se nelze ničím takovým jako ztrátou záruky při vyšším nastavení frekvencí a napětí ohánět. Od toho je tu ostatně BIOS a případně tepelné ochrany procesoru, aby uživateli bylo dovoleno to, co ten hardware zvládne. A v tomto případě to evidentně nezvládl.
Odpovědět2  0
Marty_OC (2) | 28.12.20119:32
Souhlasím ­- když, tak ztráta záruky na CPU, ale u desky, na jejíž krabici se výrobce chlubí skvělými vlastnostmi pro přetaktování, o tom nemůže být ani řeč. S neoblomným reklamačním technikem bych pak asi směřoval hovor k tématu ­"klamavá reklama­" ...
Odpovědět1  0
Pavel08 | 28.12.201110:01
Prosím Vás, co tady chcete bránit, i v článku je napsané ­"Důvodem má být mix špatného firmware, napájecích okruhů i špatné kvality součástek, jimiž se dnes výrobci desek tak moc chlubí.­" Tohle 100% podepíšu... A teď klamavá reklama výrobce ­"Na tomto modelu je použita technologie Ultra Durable 3, což znamená, že jsou na ní použité japonské tuhé kondenzátory s operačním časem 50 000 hodin, feritové indukční cívky, které v porovnaní s běžně používanými železnými indukčními cívkami šetří více energie, a tranzistory Lower RDS­(on­) MOSFET, které se vyznačují nižším odporem, což má za následek menší spotřebu energie a produkci tepla. Série Ultra Durable 3 slibuje poskytovat stabilitu, spolehlivost a dlouhověkost. Tyto vlastnosti jsou žádané pro energetické potřeby špičkových procesorů a dalších komponent používaných v dnešních, nejvíc žádaných aplikacích a hrách.­"

A to musím k tomu poznamenat, že tyto základní desky nejsou nijak levné. Obecně kvalita materiálu u komponentů pokulhává, a u kvality kondenzátorů to platí dvojnásobně. Zde opravdu není co bránit.

Odpovědět1  0
Jarek78 | 28.12.20111:01
Stane se... Lepší to řešit takto, než dělat že nic...
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.