Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte také přichází s vlastními deskami se sadou Intel P35

23.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte také přichází s vlastními deskami se sadou Intel P35
Společnost Gigabyte, jejíž základní desky s čipovými sadami Intel P965 si zejména mezi overclockery získaly velkou oblibu, přichází s novými základními deskami, které jsou tentokrát založeny na čipové sadě Intel 'Bearlake' P35. Jmenují se...
Společnost Gigabyte, jejíž základní desky s čipovými sadami Intel P965 si zejména mezi overclockery získaly velkou oblibu, přichází s novými základními deskami, které jsou tentokrát založeny na čipové sadě Intel 'Bearlake' P35. Jmenují se Gigabyte GA-P35T-DQ6 a GA-P35-DQ6 a nabízí podporu procesorů Intel s FSB až 1333 MHz, samozřejmě včetně nadcházející nové 45nm generace. Podporovány jsou také nové paměti typu DDR3 1333 MHz (GA-P35-DQ6 však podporuje paměti DDR2 až 1066MHz), díky nimž se očekává jisté snížení spotřeby a zvýšení výkonu.



I zde Gigabyte oznamuje, že desky přinesou maximální možnosti přetaktování a také provedení Ultra Durable 2. Za tímto názvem se skrývá použití feritových indukčních cívek, low RDS(on) MOSFETů a pevných, bezkapalinových kondenzátorů. Od těchto komponent si firma slibuje menší zahřívání, větší stabilitu při přetaktování, nižší elektromagnetické rušení a u kondenzátorů větší odolnost vůči teplotám a výkon.



Dále jsou zde různé technologie, jež mají v názvu společné jedno slovo - Quad. Jsou to Quad BIOS (DualBIOS + Express BIOS Rescue pro ochranu BIOSu a proti poškození firmware), Quad Cooling (kombinace Crazy Cool a Silent-Pipe pro chlazení MOSFET a čipové sady), Quad e-SATA 2 (4x eSATA 3Gb/s porty), Quad Triple Phase (12 napájecích fází pro zajištění stálého napětí a zvýšení stability) a nakonec Quad DDR3/DDR2 Slots a Quad Core Ready označení mluví sama za sebe.

Zdroj: Gigabyte