Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte ukázal vyladěné karty Aorus RTX 20 Xtreme

26.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte ukázal vyladěné karty Aorus RTX 20 Xtreme
Mezi ty dražší, ale i lepší modely grafických karet GeForce RTX 2000 se zařadí i série Aorus RTX 20 Xtreme od společnosti Gigabyte. Na tyto karty se už můžeme podívat stejně jako na to, co nám nabídnou. 
Gigabyte Aorus RTX 20 Xtreme bude nejspíše jako první model obsahovat kartu Aorus GeForce RTX 2080 XTREME 8G, jejíž produktové stránky už byly připraveny. Jinak tyto karty výrobce prezentuje především na Twitteru, Youtube a jiných kanálech. Nicméně v případě zmíněné karty se ještě nedozvíme to podstatné, a sice jaké frekvence nabídne. To nám ostatně může napovědět, že možná sám výrobce ještě ani neví. Však třeba chlazení a jeho design může mít připraveny dlouho dopředu, ale možnosti čipů Turing se mohl dozvědět mnohem později a nyní je zkoumat. 
 
 
Gigabyte připravil především video, které se zaměřuje právě na model Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme 8G, ale také prozrazuje, že do stejné řady budou patřit i karty s čipy RTX 2080 Ti a RTX 2070. O čem ale je série Aorus RTX 20 Xtreme?
 
 
Je pochopitelně především o kvalitním chlazení a s ním spojeným napájením s komponenty Ultra Durable a 12+2 fázemi. Chladič bude zahrnovat velký zadní kovový plát a masivní chladič s heatpipe přikrytý plastovou nástavbou se třemi 100mm ventilátory WindForce. Chybět samozřejmě nesmí RGB LED podsvícení s podporou RGB Fusion. 
 
 
Vedle toho tu máme ale také celkem sedm výstupů na monitory a jiná zobrazovadla, které podporují připojení až čtyř displejů zároveň. Jsou to výstupy DisplayPort 1.4 x3, HDMI 2.0b x3, USB Type-C x1 (podpora VirtualLink)
 
 
Zákazníci ochotní si za takovou kartu připlatit se také dočkají prodloužené záruky na čtyři roky, což vyžaduje online registraci. O konkrétní ceně nebylo zmíněno nic, ale Gigabyte slíbil, že tato karta přijde na trh brzy. Co to ale konkrétně znamená, to také neprozradil. 
 
Zdroj: Gigabyte 


Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.