Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte ukončuje partnerství s firmou Asus

26.3.2007, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte ukončuje partnerství s firmou Asus
Na podzim minulého roku společnosti Gigabyte a Asus oznámily vznik nové společnosti, do níž chtěly obě strany vložit vlastní kapitál. Gigabyte by vlastnila 51% a Asus zbývajících 49% společnosti Gigabyte United. V tu dobu nebyly zveřejněny...
Na podzim minulého roku společnosti Gigabyte a Asus oznámily vznik nové společnosti, do níž chtěly obě strany vložit vlastní kapitál. Gigabyte by vlastnila 51% a Asus zbývajících 49% společnosti Gigabyte United. V tu dobu nebyly zveřejněny žádné informace o tom, jak vznik nové firmy ovlivní dosavadní prodeje a výrobu Gigabyte a Asusu a také kdy se jako zákazníci dočkáme produktů od Gigabyte United.



Minulý týden však byla na tiskové konferenci v Tchaj-wanu spolupráce firem na fungování společnosti Gigabyte United oficiálně zrušena. Server DailyTech mohl vyzpovídat Tomase Lee, manažera marketingu Gigabyte a zjistit od něj několik podrobností. Mnoho lidí si prý myslelo, že to byl Asus, kdo dal ruce pryč od Gigabyte United, avšak Lee potvrdil, že to byla právě společnost Gigabyte. Ta po oznámení spolupráce ještě jednou analyzovala situaci a došla k závěrům, že by to pro ni a zvláště její akcie do budoucna nebyl dobrý krok. Také tržby z prodejů základních desek a grafických karet by poklesly, takže Lee nevidí důvod, proč by měl Gigabyte dávat k dispozici vlastní trh, když z toho sám nezíská téměř nic.



Asus se vyjádřil v tom duchu, že respektuje rozhodnutí Gigabyte. V budoucnu by prý mohla být spolupráce opět navázána, avšak nyní se tyto společnosti opět staly rivaly.

Zdroj: DailyTech