Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí nové karty s čipy ATI Radeon HD 4890 a NVIDIA GeForce GTX 275

6.4.2009, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí nové karty s čipy ATI Radeon HD 4890 a NVIDIA GeForce GTX 275
Společnost Gigabyte se přidává k dalším, které v těchto dnech přichází s novými modely grafických karet od obou hlavních výrobců. Prvním modelem je Gigabyte GV-R489-1GH-B s GPU ATI Radeon HD 4890 od AMD. Mezi jeho hlavní vlastnosti patří...
Společnost Gigabyte se přidává k dalším, které v těchto dnech přichází s novými modely grafických karet od obou hlavních výrobců. Prvním modelem je Gigabyte GV-R489-1GH-B s GPU ATI Radeon HD 4890 od AMD. Mezi jeho hlavní vlastnosti patří podpora grafického engine TeraScale, technologie Dynamic Geometry Acceleration, Quad mode ATI CrossFireX, UVD 2 a PowerPlay.



Samotné GPU je vybaveno 800 stream procesory a má k dispozici 1 GB paměti GDDR5. O frekvencích Gigabyte nemluví a ani nemá na stránkách ještě připravenou prezentaci této novinky, ale to na druhou stranu naznačuje, že se asi dočkáme výchozích hodnot.



A pak je tu akcelerátor GV-N275UD-896H s NVIDIA GeForce GTX 275. Zde si zase můžeme vychutnat technologie NVIDIA SLI, NVIDIA PureVideo HD, NVIDIA PhysX a NVIDIA CUDA. K tomu Gigabyte přidává PCB se dvěma uncemi mědi, takže karta může nést označení Ultra Durable, a to se má dle výrobce odrazit v lepším chlazení komponent i lepším přetaktování. Celkem 896 MB pamětí GDDR3 dodávají firmy Samsung/Hynix a shledáme se zde také s japonskými kondenzátory a LOW RDS(on) MOSFETy.

Ani zde se výrobce nezmiňuje o taktech a na stránkách tuto kartu rovněž nemá.

Zdroj: TZ Gigabyte