Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.8.2001, PR článek , článek
Je mnoho výrobců chladičů, ale jen někteří mají takovou reputaci u zákazníků jako GlobalWIN...
Jarinov | 8.1.200211:11

Tak jaky chladic je ten nej pro Athlon XP1700? Budu si s nim trosku hrat a zkouset co v nem je. Casy Titan rulez jsou pryc, tak nevim. Predem dik!!!

Odpovědět0  0
Jan Matkovic | 17.3.200215:14

Skutečný problém je asi v pojmu "značkový výrobek". Značka je předevšim tradice a kontinuita (řádově desítky let na trhu bez ostudy a vtipů na tuto značku). Před rokem a půl jsem si pořídil Duron 800 s cladičem Titan Majesty. Chladič jsem po 2 měsících vyměnil (bezplatně)protože vibroval - vrtule byla excentrická. Ten nový se po půl roce zadírá,řve,vibruje. Tedy sháním nějaký nový.
Po prozkoumání stránek GlobalWIN mám dvě otázky. a.)Jak může značková solidní firma v technických parametrech neuvést tepelný odpor chladiče. b.)Uváděné hodnoty hluku jsou tragické - dnes se lze vejít pod 35dBA i u těch nejvýkonějších.Někdo tu již použil slovo vysavač.
P.S. Titan Majesty byl ve své době uváděn jako značkový a špičkových parametrů.

Odpovědět0  0
Paolo | 2.9.200112:10

No ja nevim, ale pokud se tu bavime o tom ze chladice jedne znacky jsou kvalitni a chladice druhe znacky jsou nekvalitni, ja mam na to trochu jiny nazor. Ono totiz co chladi neni ani znacka, ani cena, ale z technickeho hlediska jde o 2 veci: a) celkova plocha zebrovani chladiciho bloku, b) mnozstvi vzduchu ktery pres ty zebra prozenu. Takze cim mensi pasiv tim vic pres nej musim profoukat a tim vic bude hlucet, a opacne. Nekde jsme cetl srovnani PASIVNICH casti vykonnych chladicu, coz bylo prevedeno tak ze z chladice byl odmontovan puvodni vetracek a vsechno bylo testovano se stejnymi vetracky. Divili byste se, jak se razem zmenil chladici vykon treba toho velice opevovaneho FOP38. Proto ja osobne davam prednost chladicum s co mozna nejvetsim pasivem (Alfa, Coolermaster) a kdyz potrebuju opravdu hodne chladit, namontuju tam vykonnejsi vetracek, treba 80x80 s redukci. Samozrejme ne kazdy ma v kejsu tolik mista aby tma moh dat velkej chladic a velkej vetrak, pak opravdu je nejlepsi reseni napr. Globalwin.
Jinak co se tyce ty kvality jedna znacka vs. druha znacka, myslim si ze je zda par veci.. 1) pasiv - kus kovu, na kterem si myslim ze nejde nic zkazit jedina nutnost je zajistit dobrej prevod tepla z chipu na chladic. 2) vetrak - tady to asi vsechno lezi, to je asi jedina vec ktera muze odejit, ale vzhledem k tomu ze stejne vetsina chladicu pouziva vetracky Delta, tak si myslim ze to bude celkem vyrovnane. 3) spona - nekdy opravdu problem a chce to opatrnost a nekdy drobnou pomoc klestickama.

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 3.9.20019:20

Mate samozrejme castecne pravdu a castecne ne. I velky pasiv muze chladit hure nez maly a dukazem jsou prave levne velke medene chladice a mensi propracovanejsi je porazeji. Zaleze take na tom, jak jsou konstruovany, ne jen na plose a to dela dost velky rozdil. Pokud to povedu ab absurdum, pak chladic s dirou uprostred a obrovskym pasivem bude chladic hure nez ten co ji tam mit nebude a pritom bude maly. Konstrukce chladice je dulezita a tu maji vetsinou znacky vyreseny lepe tzn. ze dokazi dobre odvezt teplo z procesoru a navic ho poslat jinam. A verte ze na pasivu se sice neda nic zkazit jak pisete, ale rozhodne se tam da vylepsit. Dukazem je treba snaha SWIFTECHu. Kdyz zjistili ze jejich MC370 slapou ostatni na paty, tak technici vymyslely zavity na chladicich tycich a udelali model MC370X a ten je se s temer stejnym pasivem o 2C v testech lepsi nez stary. A 2 stupne v teto tride chladicu jsou opravdu hodne, pokud jde clovek do extremu. A co se tyce ve vetraccich, ze jsou stejne, tak ani tam nesouhlasim. Vetracky jsou testovany vyrobcem a nabizeny velkym producentum v tridach a ty horsi (treba i bez testu kvality) nakupuji levnejsi znacky nebo no name, ty drazsi (vice testu na kvalitu) pak znacky, kterym zalezi na spolehlivosti. A mozna neverite, ze je poruchovost pak o nekolik radu nizsi a znackam na tom zalezi.

Odpovědět0  0
Honza | 20.8.200111:29

Myslím si, že je to opravdu mnoho povyku pro nic - chladiče a jejich značky. 1. Buď je chladič dobrý, nebo ne (a nezáleží na značce), 2. to že je chladič značkový ještě nemusí znamenat (a neznamená) že je dobrý. Já osobně mám například velmi špatné zkušenosti s chladiči (postupně asi 3ks) Titan Majesty cooler - chladí dobře, pasivní část je super, ale tak cca za 2 měsíce začne hučet a je tak na vyhození do koše. Pak jsem si koupil obyčejný chladič (trochu masivnější - ne ten úplně nejlevnější) a je to O.K. (mám Athlon 900MHz).
P.S. Když jsme u těch aut, to o čem tu mluvím je toto:
Co byste si vybrali Audi A3 (základní výbava, motor 1.6), nebo Škoda Octavia RS (velká výbava, 1.8 2x turbo)?
Tak se prosím příště nervěte s vervou do takových kravin...

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 20.8.200113:19

A co mate za dodavatele, ze musite chladice vyhazovat do kose ??? Ty solidni Vam je bezproblemu vymeni. To ze je chladic znackovy znamena, ze znacka je urcita garance kvality. Na tom se snad shodneme a to ze "noname" nekdy vydrzi dele, je spise nahoda. A u aut ??? Vybral bych si mozna A3 a vite proc ??? Protoze by mi za tri mesice neuhnil vyfuk jako u Skodovky :-))) a tech pripadu mam kolem hodne :-))) Taky znacka.

Odpovědět0  0
Honza | 22.8.200113:10

Chápu, že za článek dostanete zaplaceno, ale nebuďte prosím za každou cenu demagog. Já mám kolem sebe také dost případů lidí, kteří mají problémy se značkovými a opěvovanými věcmi (např. s deskou Abit KT7 Raid, disky IBM Deskstar 60GXP a pod...). Podle mého názoru záleží (u srovanatelných produktů a různých značek a neznaček) tak z 80% na štěstí na kus...
(a to platí nejen u větráků).

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 22.8.200113:18

Za prve je tu omyl ze dostavam zaplaceno a za druhe, nikdo nerekl, ze i znackove veci nemohou mit problemy nebo se nemohou porouchat. Ale pravdepodobnost a skutecnost ukazuje ze u znacek je toto procento vyrazne vyrazne nizsi a prave proto si lide znacky kupuji. Zaplati nekdy vice (vetsinou), ale kupuji renomovane odzkousene produkty. Ale vse je proboha porouchatelne a 100% existuje jen v matematice. Pokud toto nedokazete pochopit a ohanite se demagogii, pak opravdu nevim proc tu diskutujeme

Odpovědět0  0
jules | 22.8.200114:30

myslim, ze mate pravdu a ocenujem vasu trpezlivost a je sranda kolko ludi dokaze nazhavit jeden clanok o chladicoch. myslim ze to treba brat tak, ze tu chladice su, podla referencii pozberanych s webu su aj dobre a je urcite spusta ludi ktory si ich aj radi kupia, pretoze nie su zrucni aby si vyrabali chladenia vodne (aj ked ucinnejsie), ci vobec nieco vrtali alebo pajkovali, alebo su len pohodlny. tak isto nikto nikoho nenuti aby si to kupoval, ze? clanok je info a PR (to sme uz rozoberali vyssie), moja predchadzajuca pripomienka bola skor k testom ci moznej recenzii, takze ako ste poznamenal k redakcii, ze si ich k testom nevyziadala. myslim, ze tu nie je az tolko zaujimavych clankov, aby sa to nedalo urobit poriadne a puntickarsky ako by sa od slusneho servra cakalo a nejedna sa ani o nejak financne nakladny tovar, aby sa do toho bez obav nepustili. pre tzch co ich to zaujima, nieco o globaloch sa da tusim najst napr.aj na www.pretaktovanie.sk.

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 22.8.200115:04

Kazdy ma svuj pohled na pravdu. My jsme tu od toho abychom predstavovali jednotlive produkty zastupovanych vyrobcu. Zakaznik sam pochopi ktere jsou dobre a ktere spatne. Bohuzel nekdy prave neodborne pohledy na vec jim ukazi spatnou cestu a oni na ni pak jdou az o par let dopredu a pritom si mohli usetrit cestu. Pokud nekdo z redakce si vyzada cokoliv na zapujceni, je mu to vzdy zaslano. Verime svym produktum a nemusime se stydet je zapujcit. Docela zajimave testy vysly na serveru pretaktovani a take uz jsme byli nekolikrat napadeni, ze jsme si to tam zaplatili atd. proste kdyz nekdo nenapise, ze je neco spatne, je to vzdy zaplacene. Bohuzel to take neco ukazuje o moralce naseho naroda. Bohuzel.

Odpovědět0  0
Nameless One | 22.8.200122:40

Mno, sletovat medenou krabicky umi snad kazdy. A jestli vy ne, rad Vam ji vyrobim :-). A jeste k te poznamce, ze si to plno lidi koupi. Ja sem si to taky koupil, stalo me to 1100,- a lezi mi to tady na stole. Takze jestli nekdo mate zajem o "kvalitni" Globalwin FOP 38 se 6.800ot (rikam mu vysavac, je priblizne stejne hlucny), pouzivany cca 10 minut a jste ochotni dat mi za nej alespon 500,-, tak piste. Rad se ho zbavim. Popripade ho vymenim za pytlik "kvalitniho" konopi, nejlepe z Holandska :-). Taxe vsichni mejte a nebojte se vody :-).

Odpovědět0  0
Honza | 23.8.200115:19

1. Rád bych oceněl autora článku za jeho reakce (většina se s námi vůbec nebaví)
2. Řekl bych, že výrobu chladiče zvládne asi každá firma (není to nic složitého), takže proto jsem si dovolil rozlišit chladiče na dobré a špatné (a mnohdy i kus od kusu).
3. Mě (a řekl bych, že i ostatním) vadí pouze to, že neřeknete např. chladič Globalwin č. 5,7,9 jsou fakt dobrý, ale říkáte to o všech Globalwin chladičích - vsadím se ne všechny jsou ve svých třídách nejlepší - to je nesmysl aby jedna firma v tak velký konkurenci měla všechny chladiče "nejlepší" to už by zavánělo: a, Vaší neznalostí metematiky a pravděpodobnosti b, penězma a reklamou (a ne jenom pro čecha).

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 24.8.20018:51

1. Dekuju

2. Dnes uz to skutecne neni o tom zda nekdo zvladne ci nikoliv. Jedna se o kvalitu produktu jako takoveho a napady. Typyckym predstavitelem je SWIFTECH MC370 a MCX370. Firma prohrala test s MC370, technici sedli a blbymi zavity na tyckach zvysili chladici vykon o tolik, ze tomu lide ani neverili. Ale testy to ukazali jasne MCX370 je opet spicka. To je jen maly priklad. Dale je to kvalita vyroby. Jsou kulickova loziska, ktere nevydrzi ani to co kluzna. Verte mi, opet to zazil jeden z vyznamnych dodavatelu PC v CR. A to ze mu dodala konkurence 2000 chladicu s kulickami a kdyz je rozebral byly kluzne, to uz no comment. I to je pristup mensich znacek, kteri hlavne chteji vydelat a nekdy o tom distributor ani nevi. Lepsi znacky to neudelaji. Logo je totiz to nejcennejsi co maji.

3. Pokud si poradne prectete clanek pak nikdo nerika, ze jsou nejlepsi (ale to ze jsou velmi velmi kvalitni a to jak pasivy tak vetracky, tak to jsou). Na konci najdete "Zvažte zda právě GLOBALWIN nebude pro Vás tím nejlepším řešením." a na tom trva. Aby zakaznik zvazil zda prave GLOBALWIN pro jeho ucely nebude to nejlepsi reseni, ktere si vybere.

Zaujatost nekterych lidi zejmena konkurence proti nam je pochopitelna a mame z ni radost, prodavame vetsinou velmi kvalitni produkty, stale vice a jim to proste vadi :-))) Kazdy uspech ma i svoji druhou stranku.

Odpovědět0  0
Nameless One | 19.8.200121:41

Mezi námi, pokud je někdo ochotný vyhodit 1.000,- za vzduchový chladič, tak je to -censored-. Chlazení vzduchem je zastaralé, primitivní, nevýkonné, hlučné a drahé. Měl jsem chladič Globalwin FOP38, nebo co to bylo. Mělo to 6.800ot, nedalo se to poslouchat a chladilo to mojí PIII750@1Ghz na 42 stupňů (s Arctic Silver II). Bylo to mírně (dost) nestabilní. Investoval jsem tedy 400,- do kusu mědi a akvarijního čerpadla. Mám teď naprosto tiché a stabilní PC na 1.1Ghz, chladím na 28 stupňů a stálo mě to hodinu práce a 400,-. Takže kdybyste místo trapné reklamy na nesmyslně drahé Globalwiny raději uveřejnili např. návod na výrobu vodního chlazení, udělali byste lépe. A kdo netaktuje, tak tomu v klidu stačí obyč CoolerMaster nebo Titan. A pro ostatní "Pokud máte o vodní chlazení zájem, chcete si ho vyrobit, zakoupit nebo se jen tak informovat, klidně mi zašlete mejla. Rád vám poradím. NEVYHAZUJTE PENÍZE ZA NEEFEKTIVNÍ NESMYSLY TYPU GLOBALWIN a spol." Čau.

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 20.8.20018:35

Kdo o tom jen nemluvi, ale kdo v tom sedel, vi ze tam rozdil je a vyrazny. A muzou byt dily i naprosto stejne :-)))) Pouze uzivatele skodovek rikaji, ze AUDI je nesmysl (proste na ni nemaji), uzivatele AUDI by do Skodovky asi nikdy nesedli. A o tom to cele je... Hodne lidi mluvi o tom, co nezkusilo :-)))

Odpovědět0  0
Martin Martin | 18.8.200117:05

no nevím, ale většina podvozkových a motorových součástí ŠKODA (OCTAVIA)a AUDI je totožná , jenom se montují v jiné zemi. To na okraj .

Odpovědět0  0
Martin Martin | 17.8.200123:41

GlobalWIN - chladiče, které stojí za to ... a za co stojí ??? za 200,- ?? za 400,- ?? nebo za víc ?? Mám pocit, že to doopravdy je obyčejná reklama placená firmou TNT...
Domácí stránka výrobce ... budiž
... a dále jsou linky defacto pouze k distributorovi TNTRADE

doména chladice.cz
jmenný server ns.ph.ipex.cz ns.cb.ipex.cz
spojovací záznam ns.ph.ipex.cz 212.71.128.8
ns.cb.ipex.cz 212.71.133.6
popis TN Trade s.r.o.
Cesky Krumlov

a např GLOBALWIN FOP68 za 680,- ????
a není levnější Cooler Master DP5-6H51 za nějakých 380,- vč. DPH ?

Odpovědět0  0
Pavel Marek | 18.8.200110:25

Asi nevite co je to PR clanek, doporucuji se informovat ve slovnicich. Kam by meli byt dalsi linky nez na zastupce vyrobce nechapu.

Vite, to je asi jako ze rikate AUDI a SKODA je to same a dokonce levnejsi SKODA je tedz lepsi.

Srovnavat GLOBALWIN s COOLERMASTERem co se tyce renomve a kvality produktu ??? No nevim nevim. Asi kazdy odbornik Vam rekne ze to neni jen v cene. Vam se libi levne produkty tak si je kupujte, nekdo chce skutecnou kvalitu a vi proc.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.