Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Nexus One oficiálně představen, zaujme nejen velkým displejem

9.1.2010, Pavel Bureš, aktualita
Google Nexus One oficiálně představen, zaujme nejen velkým displejem
Před necelým měsícem jsme na stránkách Světa hardware informovali o záměru společnosti Google, které plánuje prodávat vlastní (přesněji společností HTC vyráběný) smartphone s operačním systémem Google Android. Před několika dny se veřejnost...
Před necelým měsícem jsme na stránkách Světa hardware informovali o záměru společnosti Google, které plánuje prodávat vlastní (přesněji společností HTC vyráběný) smartphone s operačním systémem Google Android. Před několika dny se veřejnost dočkala oficiální specifikace a fotografií, pojďme se tedy na novinku podívat.




Co se týče konstrukce, tak Google Nexus One nijak nevybočuje za zaběhnutých kolejí. Žádná klávesnice, ani vysouvací, ani pod displejem, interakce s uživatele tak probíhá prostřednictvím 3,7" dotekového AMOLED displeje, jehož rozlišení činí 800 x 480 obrazových bodů. Pod displejem se nachází trackball, který nahrazuje D-Pad a umožňuje alespoň základní ovládání jednou rukou. Smartphone dostal do vínku 512 Flash paměti a stejné množství RAM, nechybí ani podpora MicroSD karet o maximální kapacitě 32 GB. O dostatek výkonu se stará procesor Snapdragon QSD 8250 tepající na nedávno ještě nepředstavitelné frekvenci 1 GHz.

Kromě pomalého GPRS a EDGE se k Internetu můžeme připojit také pomocí HSDPA a HSUPA, nechybí ani 802.11b/g a Bluetooth 2.1, který můžeme použít mj. pro komunikaci s bezdrátovými sluchátky A2DP. Z dalších parametrů stojí za zmínku také 5 Mpix fotoaparát s 2x digitálním přiblížením a s LED bleskem. Oproti konkurenci potěší také „velký“ 3,5 mm audio jack a indikátor zmeškaných schůzek a dalších důležitých událostí.

Zdroj: Google