Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google oznamuje službu podobnou Wikipedii

17.12.2007, Marek Štelčík, aktualita
Google oznamuje službu podobnou Wikipedii
Internetovou encyklopedii Wikipedia není potřeba nijak blíže představovat, jsem téměř přesvědčen, že každý o ní alespoň slyšel. Její úspěch je obrovský, v současné době je zde obsaženo více než sedm milionů článků ve zhruba dvou stech jazycích....
Internetovou encyklopedii Wikipedia není potřeba nijak blíže představovat, jsem téměř přesvědčen, že každý o ní alespoň slyšel. Její úspěch je obrovský, v současné době je zde obsaženo více než sedm milionů článků ve zhruba dvou stech jazycích. Po akvizici YouTube se chce společnost Google pustit do dalšího obrovského projektu v rámci rozšiřování svého internetového impéria. Společnost totiž oznámila službu nesoucí název Knol, která bude mírně připomínat již zmíněnou Wikipedii. Služba bude určená opět k publikování článků, nicméně registrovaní autoři budou mnohem více pod drobnohledem.



Vedle článku bude zobrazena jejich fotka, což má tlačit k vyšší kvalitě obsahu. Rozdíl bude taktéž v editaci, články na Wikipedii můžete libovolně editovat, nicméně na službě Knol bude mít práva k editaci daného článku pouze autor. Ten při vytváření článku taktéž zvolí, zda povoluje zobrazování reklamy u své práce, z čehož mu následně půjde část do kapsy. Tím chce Google taktéž nalákat autory kvalitních článků. Běžný návštěvník pak pod daným článkem bude moci diskutovat a hodnotit kvalitu obsahu daného článku. Ani zde nemá chybět provázanost a příslušné odkazy na podobné témata. Nová služba se prozatím pouze testuje a přístup je řešen formou pozvánky, s čímž jsme se mohli setkat již u mailu Gmail.

Zdroj: Dailytech