Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google se více zaměří na inteligentní telefony

12.8.2009, Jan Vítek, aktualita
Google se více zaměří na inteligentní telefony
Společnost Google se má v blízké budoucnosti více zaměřit na inteligentní telefony, tedy smartphony, k čemuž ji vedou jednoduché počty. Dle Erica Schmidta (CEO firmy) je ve světě na 800 milionů osobních počítačů, ale mobilních telefonů asi...
Společnost Google se má v blízké budoucnosti více zaměřit na inteligentní telefony, tedy smartphony, k čemuž ji vedou jednoduché počty. Dle Erica Schmidta (CEO firmy) je ve světě na 800 milionů osobních počítačů, ale mobilních telefonů asi 3 miliardy a toto číslo navíc ještě více roste. Z toho samozřejmě zdaleka všechno nejsou smartphony, ale jejich obliba roste, takže zde Google logicky zbystřil.



Mobilních telefonů schopných pracovat s internetem má být na 600 milionů a Google má zájem především o ty, které jsou schopné pracovat s browsery bohatými na funkce. Na nich by mohly běžet nové aplikace a samozřejmě také reklamy.

Google samotný má již nějaký ten čas na trhu svůj operační systém Android, jenž je určen právě pro zamýšlený sektor a dále se snaží o jeho rozšíření například tím, že sdílí své prostředky s telekomunikačními společnostmi, které mají zajistit mobilní přístup k internetu s generacemi 3G a 4.G

Tento podzim se má také objevit již druhá generace zařízení s OS Android. Ty nemají dle Schmidta tvořit přímou konkurenci pro jiná mobilní zařízení, ale spíše rozšířit celkovou základnu. Do Androidu tedy Google vkládá velké naděje, jakož vůbec i do celého mobilního sektoru.

Zdroj: X-bit labs