Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google skončí se zobrazování reklam na půjčky na kauce

8.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Google skončí se zobrazování reklam na půjčky na kauce
Velké společnosti někdy berou do úvahy i svou velkou společenskou odpovědnost a Google tak ze své reklamní platformy odstranil další typy reklam, které přiváděly spoustu lidí do pasti nekonečných dluhů.
Reklamní systém společnosti Google Adwords může mít větší společenský dosah, než by se na první pohled mohlo zdát. Zobrazované reklamy mohou nahlodat nebo i pozměnit některé názory, čehož se může i cíleně využívat (Google tak např. bojoval protiteroristickými reklamami proti ISIS). Zároveň si je vědom toho, že reklamy mohou lidi ovlivnit i v mnoha jiných oblastech a přinášet jim na zlatém podnose produkty, kterých by se měli v dané situaci vyvarovat. Tentokrát si tak došlápl na reklamy na půjčky. Nejde o všechny, ale jen o půjčky na kauci u soudu.
 
Google Adwords logo
 
Tyto finanční produkty využívají zejména méně majetné skupiny obyvatelstva, kteří se kvůli tomu často dostanou navíc ještě do dluhové pasti, jako by už nestačila hrozba vězení. Nutnost zaplatit dluh pak ještě o to více pobízí k další kriminální činnosti. Google tak tomu na své platformě udělá přítrž a od července už nebude zobrazovat reklamy tohoto typu. Pro zajímavost ještě uveďme, že Google za poslední rok odstranil 3,2 miliardy reklam, které vyhodnotil jako nevhodné.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.