Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Toolbar je už i pro Firefox

9.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
Google Toolbar je už i pro Firefox
Už čtyři roky mohou uživatelé Internet Exploreru využívat poměrně zdařilou pomůcku, lištu Google Toolbar. Pro jiné prohlížeče však tato lišta oficiálně nebyla. Chtěli-li jste si Firefox něčím podobným vybavit, museli jste sáhnout po lištách...
Už čtyři roky mohou uživatelé Internet Exploreru využívat poměrně zdařilou pomůcku, lištu Google Toolbar. Pro jiné prohlížeče však tato lišta oficiálně nebyla. Chtěli-li jste si Firefox něčím podobným vybavit, museli jste sáhnout po lištách alternativních výrobců, jako příklad může posloužit Googlebar, open-source lišta fanoušků vyhledávače Google.



Lišta se nijak zvlášť neliší od té pro Internet Explorer. Neobsahuje však popup blocker (blokování vyskakovacích oken), které má Firefox již standardně zabudované. Ostatně to byl jeden z mnoha důvodů, proč jsem přešel na Firefox, ale přesto jsem pro jistotu Google Toolbar pro IE nainstaloval. Nikdy nevíte, kdo se dostane na váš počítač a co si bude prohlížet za stránky. Dále verze pro Firefox neobsahuje ani search-by-name funkci. Ta umožňuje zadat jméno stránky (schválně, napište do Firefoxu pouze "svethardware") a prohlížeč automaticky najde požadovanou stránku. Touto vymožeností totiž Firefox již také dávno disponuje.

Google Toolbar pro Firefox je dostupný pro operační systémy Windows 2000/XP, MacOS X 10.2+ a Linux 8.0+. Lištu si můžete stáhnout a nainstalovat z http://toolbar.google.com/firefox.

Zdroj: www.google.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.