Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google úplně zrušil konferenci I/O 2020, nebude ani ta elektronická

21.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Google úplně zrušil konferenci I/O 2020, nebude ani ta elektronická
To, že se zrušily v podstatě všechny konference, není v dnešní situaci vůbec nic divného. I/O 2020 od Googlu změnila plán na online vysílání, ale i to se mění a bude zrušena i tato verze. I/O 2020 totiž nebude vůbec.
Kvůli problémům s rychlým šířením nemoci COVID-19 byly zrušeny mnohé veletrhy a tradiční konference. Obvykle byly změněny do formy online prezentací novinek, což se stalo i tradiční vývojářské konferenci Google I/O 2020, kde byly očekávány zejména novinky ohledně nového mobilního operačního systému Android 11, nových služeb Googlu i hardwaru (např. nové smartphony Pixel). Ta se měla konat od 12. do 14. května 2020.
 
Google logo
 
Kvůli zdraví a bezpečnosti vývojářů se však nebude konat dokonce ani tato online verze konference. Google to oznámil na stránce konference a místo toho se chce soustředit na řešení problémů, které přináší současná situace. Chce nadále pokračovat na vývoji Androidu 11, jehož uvedení zatím nebylo pandemií ovlivněno. Společnost hodlá nadále informovat veřejnost o pokrocích, které by byly zmiňovány v souvislosti se zrušenou konferencí. Google rovněž odsunul podnikově orientovanou konferenci Cloud Next, která měla být online. Nakonec není jasné, na kdy byla odložena a zda také nebude plně zrušena.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.