Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.4.2004, Erik Němec, aktualita
Na severu Digitlife se nám podařilo najít informace o budoucnosti společnosti nVidia. Podle roadmap se bude v příštích letech nVidia snažit zvýšit počet tranzistorů a snížit velikosti čipů. GeForce PCX bude využívat technologii implementovanou...
hurrican | 23.4.200413:20
jj podla mna za 10 rokov nemaju realnu sancu pri normalnej spotrebe a normalnych tepelnych podmienkach taky obvod vyrobit. To iste plati aj o grafickych kartach. Nechapem naco vyrabat graficke karty s 32GB pamatou? To co je tam popisane je aj podla mna privelmi odvazna vizia. Je sice pravda, ze poslednych par rokov bol raketovy vyvoj, ale uz napr. pri CPU sa spomalil a nevyrabaju sa CPU ako volakedy s 2­-nasobnou frekvenciou ako predchadzajuca generacia. Ten postup sa uz zacal spomalovat a to iste caka aj GPU.
Odpovědět0  0
CeBrk | 23.4.200416:50
Otázka typu ­"na co potřebujeme kartu s 32GB paměti­" je stejně tak stará, jako nesmyslná. Podobné otázky si pokládali lidé před několika lety, jen s tím rozdílem, že se jim připadalo víc jak 2MB na kartě, jako mrhání pamětovými moduly. Když už nebudu mluvit o profesionálních aplikacích, tak jen možnost hrát hru, ve které i při 20­-ti násobném zoomu sniperkou, bude vypadat zeď jak pravá a lokace budou od nevidim do nevidim, stojí za ten pokrok. Na otázku, jestli potřebujem procáky přes 100GHz, 64bitové CPU, kvantové počítače a spoustu jiných, existuje pouze jedna odpověď: ­"Ano a včera už bylo pozdě!­"
S tím, že se nepodaří polovodičovým společnostem udržet hektický pokrok, musím souhlasit. Moorův zákon sice více méně platí, ale jen za cenu neustálého zvyšování spotřeby a teploty čipů. Někde sem slyšel, že i Intel tvrdil, že za nějaký čas se tempo uvádění nových technologií zpomalí ze 2 let na 3 roky. Laicky odhaduji, že víc jak 150 až 200W konvenční vzduchové chlazení nezvládne. Zvyšování frekvencí a počtu tranzistorů se hold bude muset trochu přibrzdit, aby to nové a menší obvody stíhali udržet v rozumných mezích.
Odpovědět0  0
Hurrican | 23.4.200419:53
na to nepotrebujes 32 000 MB pamate aby si si mohol zoomovat v hre so sniperkou. Mozno tak by si mohol hrat hru priamo vo virtualnej realite ale to hovorime o cosi uplne odlisnom ako sa pouzivaju aplikacie a hry v sucasnosti.
Odpovědět0  0
aless (18) | 23.4.200411:58
ten posledni obrazek je peknej v roce 2014 budou mít procesory 100GHz to chci videt:­-­) ne ze by se mi to nelíbylo ale když vidim ty problémy s vyzařováním tepla u nynějších cpu tak na 100GHz to bude atomovej reaktor.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.