Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafika v Intel Haswell má být 2x rychlejší než v Ivy Bridge

14.1.2013, Jan Vítek, aktualita
Grafika v Intel Haswell má být 2x rychlejší než v Ivy Bridge
Společnost AMD má na své straně stále ještě výhodu v tom, že její procesory, nebo APU, nabízí oproti Intelu o mnoho výkonnější integrovaná grafická jádra. Intel v tomto ohledu dlouhodobě zaostává, ovšem na druhou stranu nestagnuje a snaží...
Společnost AMD má na své straně stále ještě výhodu v tom, že její procesory, nebo APU, nabízí oproti Intelu o mnoho výkonnější integrovaná grafická jádra. Intel v tomto ohledu dlouhodobě zaostává, ovšem na druhou stranu nestagnuje a snaží se s každou generací nových procesorů přinášet výkonnější grafická jádra.





Již brzy nastoupí do obchodů procesory Haswell, které slibují oproti svým předchůdcům (Ivy Bridge) výrazné zlepšení, přičemž se mluví o dvojnásobném výkonu v případě grafiky Intel HD 4500 GT3. Ostatně Intel vzal již ukončený CES 2013 jako příležitost k prezentaci tohoto výkonu a ukázal srovnání dvou sestav. Jedna byla založena na zmíněném grafickém jádru v procesoru Haswell a druhá na samostatné grafice NVIDIA GeForce GTX 650, která doufejme běžela pro objektivní srovnání na vhodné sestavě.

Na počítačích běžela hra DiRT 3 využívající API DirectX 11 a i když se integrovaný Intel grafice NVIDIA samozřejmě nevyrovnal, měl dle návštěvníků této expozice zajistit dostatečný počet snímků za sekundu, aby to stačilo pro hraní. Zdroje blízké Intelu pak měly potvrdit, že Haswell budou mít oproti Ivy Bridge výrazný nárůst výkonu integrované grafiky, což by je mělo přiblížit zhruba na úroveň slabších APU AMD Trinity.

Zdroj: Bjorn3D