Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GTA 6: první oficiální trailer, hra vyjde v roce 2025 pro konzole PS5 a Xbox Series X|S

5.12.2023, Karel Polívka, aktualita
GTA 6: první oficiální trailer, hra vyjde v roce 2025 pro konzole PS5 a Xbox Series X|S
Po dlouhém čekání vývojáři z Rockstar Games konečně zveřejnili první oficiální trailer na nový díl série Grand Theft Auto. Kromě ukázek z herního světa se také dozvídáme, že GTA 6 by mělo vyjít až v roce 2025, ale nejdříve pro herní konzole.
Vývojáři z Rockstar Games před několika hodinami zveřejnili mimořádně očekávaný první trailer na připravovanou hru GTA 6, která se bude odehrávat ve fiktivním městě Vice City, jež je obdobou skutečného amerického města Miami na Floridě. Stalo se tak ale o něco dříve, než původně plánovali, jelikož někdo ten trailer leaknul v předstihu v nízké kvalitě, na což se rozhodli zareagovat, že jej záhy zveřejnili na svém účtu na YouTube už v plné kvalitě:
 
 
Trailer sice mluví sám za sebe, ale přesto stojí za zmínku několik zajímavostí. Předně je z něj evidentní snaha vývojářů výrazně rozšířit herní mechaniky o simulaci funkcí sociálních sítí přímo v rámci herního světa GTA 6, což může na některé hráče působit negativně, pokud nemají sociální sítě moc v oblibě ani v reálném světě. Dále stojí za zmínku, že příběh bude evidentně zaměřený na 2 ústřední postavy, Jasona a Luciu, za které budeme moci hrát a jež budou spolu v romantickém vztahu (v GTA 5 jsme mohli hrát za 3 velmi odlišné postavy, které měly do jakékoli formy romantického vztahu mezi sebou opravdu hodně daleko).
 
Na závěr se dozvídáme datum vydání v roce 2025, nicméně pozor na to, že v tiskové zprávě zveřejněné při této příležitosti se zmiňuje uvedení v roce 2025 pouze pro herní konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S, zatímco o platformě PC tam není žádná zmínka. To ale není zase tak překvapivé, jelikož i GTA V vyšlo nejdříve pro PS3 a Xbox 360 v září 2013, potom pro PS4 a Xbox One v listopadu 2014 a verze pro PC přišla až v dubnu 2015. Nezbývá tak nic jiného než doufat, aby ta prodleva ve vydání verze pro PC tentokrát nebyla tak dlouhá. Je ale zřejmé, že na nový díl si budou muset ještě nějakou dobu počkat úplně všichni, protože rok 2025 není zrovna za rohem. A mezitím samozřejmě ještě může dojít k nějakému odkladu.
 
Jak Vás první oficiální trailer na GTA 6 zaujal?
V anketě šlo hlasovat od 5.12.2023 do 5.1.2024. Počet hlasujících: 19
Super! Vypadá to dobře, těším se.26 %
Celkem to ujde.21 %
Nevím, mám z toho rozpačité dojmy.37 %
Nic moc, je to docela slabé.0 %
Mám z toho pocit velkého zklamání.5 %
Série GTA mě nebaví/nezajímá.11 %