Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GTA IV překonalo hranici 500 milionů dolarů v prvním týdnu prodeje

9.5.2008, Marek Štelčík, aktualita
GTA IV překonalo hranici 500 milionů dolarů v prvním týdnu prodeje
Ve světě videoher a filmů se opět zahýbalo v pořadí nejúspěšnějších titulů. Na přední příčky žebříčku značícího celkové příjmy se dostala nová hra GTA IV. Ta za pouhý týden dokázala vydělat 500 milionů amerických dolarů, tedy zhruba 8 miliard...
Ve světě videoher a filmů se opět zahýbalo v pořadí nejúspěšnějších titulů. Na přední příčky žebříčku značícího celkové příjmy se dostala nová hra GTA IV. Ta za pouhý týden dokázala vydělat 500 milionů amerických dolarů, tedy zhruba 8 miliard korun. Navíc v době, kdy velký úspěch a vyprodávání vstupenek do kin sklízí například film Iron Man. Ten za první tři dny vydělal 100 milionů dolarů, což je taktéž velký úspěch. Vraťme se však k úspěchu GTA IV, tato hra pochází z dílen společnosti Take-Two. Možná si vzpomenete na období, kdy se společnost Electronics Arts snažila (neúspěšně) tuto společnost koupit.



Nyní se ukazuje, že Take-Two si výrazně polepší a případní zájemci budou muset sáhnout hlouběji do kapes. Dokonce společnost Take-Two hodlá obnovit jednání se společností EA a tento úspěch bude hrát ve prospěch tvůrce hry GTA IV. Společnost dále dodala, že za prvních 24 hodin vydělala hra 310 milionů amerických dolarů. V řeči počtu prodaných kusů to dělá 3,6 milionů prodaných her během prvních 24 hodin prodeje a 6 milionů kusů za první týden. Do konce roku se očekává prodání 13 milionů kusů této hry. Překonány jsou úspěchy třetího dílu Spiderman, Pirátů z Karibiku (ty si vydělali přes 400 milionů dolarů) či hry Halo 3, která vydělala 300 milionů dolarů.

Zdroj: Dailytech