Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GTX 1080 Ti je na cestě, majitelé GTX 980 Ti budou mít výhodu

19.12.2016, Jan Vítek, aktualita
GTX 1080 Ti je na cestě, majitelé GTX 980 Ti budou mít výhodu
Samotná NVIDIA nyní potvrdila, že si chystá grafickou kartu GeForce GTX 1080 Ti, a to netradičně hledáním zaměstnanců na LinkedIn. Vedle toho se mluví i o možnosti rychlejšího nákupu se slevou pro majitele GeForce GTX 980 Ti.
Inzerát na LinkedIn mluví o pozici Senior Marketing Manager – GeForce, Gamer Loyalty & Advocacy, kde se v jednom bodů píše, že majitelé karet s čipem GeForce GTX 980 Ti dostanou přednostní pozici ve frontě čekatelů na novou GTX 1080 Ti. Vedle toho je tu také nabídka "Step-Up", což naznačuje, že by mohli dostat také nějakou slevu na novou kartu nebo jinou výhodnou nabídku.





NVIDIA tak hledá člověka, který bude pracovat na její GeForce Experience, což je známá utilita pro ladění výkonu pro hry, streamování na NVIDIA Shield a jiné funkce. Popis pracovní pozice také uvádí, že NVIDIA plánuje vytvořit jistý program Club GeForce Elite, který bude stát 10 dolarů měsíčně. Za ty si zákazníci budou moci vybrat z neustále se měnící nabídky her zdarma, přičemž limit bude čtyři tituly za kvartál. Uvidíme, zda budou i nějaká další omezení, ale takto daná nabídka vypadá velice zajímavě. Vedle toho se můžeme těšit na "exkluzivní skiny, herní předměty a GeForce Gear".

Otázka je (a vždy byla), kdy nová GeForce GTX 1080 Ti dorazí na trh. Její příchod je totiž automaticky očekáván od té doby, co NVIDIA představila novou kartu TITAN s čipem Pascal. Je také jasné, že NVIDIA bude GTX 1080 Ti potřebovat pro odražení útoku nových grafických karet AMD s čipem Vega. Ty můžeme očekávat v prvním nebo druhém kvartále příštího roku, to se ještě uvidí, neboť AMD tyto informace zatím pečlivě drží pod pokličkou. A je pravděpodobné, že NVIDIA bude s novou GTX 1080 Ti také zdržovat, než bude přesněji vědět, jaký výkon a za jakou cenu Vega nabídne.

Zdroj: LinkedIn
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.