Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Halo 3 vydělalo za týden 300 milionů dolarů

5.10.2007, Marek Štelčík, aktualita
Halo 3 vydělalo za týden 300 milionů dolarů
Před několika dny jsme Vás formou aktuality informovali o tom, jak se hře Halo 3 určené pro konzoli Xbox 360 daří. Za první den hlásila společnost Microsoft díky předobjednávkám a dalším akcím příjem 170 milionů amerických dolarů. Jedná...
Před několika dny jsme Vás formou aktuality informovali o tom, jak se hře Halo 3 určené pro konzoli Xbox 360 daří. Za první den hlásila společnost Microsoft díky předobjednávkám a dalším akcím příjem 170 milionů amerických dolarů. Jedná se o doposud historicky nejprodávanější hru, která svým tvůrcům přinese na herní poměry neuvěřitelný balík peněz. Každý zřejmě ví, že tato hra je vyvíjena pro společnost Microsoft a stává se kulturním fenoménem dnešní doby. Za pouhých 20 hodin po vypuštění jsme mohli vidět více než milion hráčů hrající tuto hru skrze Xbox Live. Nyní se ví, že za týden na trhu vydělala hra více než 300 milionů amerických dolarů.



Dokonce více než jedna třetina všech uživatelů Xbox Live tuto hru vlastní a hraje, což je zhruba 2,8 milionů hráčů hrajících Halo 3. Ti dohromady nahráli více než 40 milionů hodin za pouhý týden dostupnosti. Hra se prodává ve třech verzích, standardní edice stojí 60 amerických dolarů, limitovanou edici si pořídíte za 70 dolarů a takzvanou legendární edici za 130 dolarů. Již teď je jisté, že se tento krok společnosti Microsoft více než vyplatil, hra se velice pozitivně projevuje i na velkém nárůstu prodejnosti konzole Xbox 360.

Zdroj: Dailytech