Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.3.2001, Jana Faitová, zpráva
Dobrá rada nad zlato – staré české přísloví, které určitě ví o čem mluví… Už Vám někdy někdo opravdu dobře poradil zadarmo? Možná ano, nejspíš dobrý přítel… Dokážete si však představit cizího člověka, který vynaloží spousty energie, aby Vám dobře poradil a nic za to nechtěl? Říkáte blázen? Já říkám HAMOUN!
Ladislav Suk | 3.4.200123:19

Dobry den,
tak kdyz uz je tu rec o mezinarodni konkurenci, tak bych rad predstavil neco blizsiho. Server prehledcen.cz nabizi cenovy prehled tez. Server byl vytvoren s durazem na rychlost a snadnost vyhledani. Zasilame kazdy tyden prehled emailem a i kdyz hamoun ve svem clanku uvadi:

Už Vám někdy někdo opravdu dobře poradil zadarmo? Možná ano, nejspíš dobrý přítel... Dokážete si však představit cizího člověka, který vynaloží spousty energie, aby Vám dobře poradil a nic za to nechtěl? Říkáte blázen? Já říkám HAMOUN

Tak ja RIKAM ANO :-) PREHLEDCEN.CZ : http://www.prehledcen.cz

S pozdravem Ladislav Suk

Odpovědět0  0
rikiman | 28.3.200119:34

na co nosit drevo do Norska, pozrite si www.geizhals.at

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 28.3.200119:52

Jo, kolegy z Rakouska znám dokonce osobně - ale konkrétně problém, o kterém je v diskuzi řeč, nemají ošetřený vůbec.

Odpovědět0  0
Karel Babcicky | 28.3.200111:54

Podobna sluzba existuje v Norsku na www.hardware.no. Jeji soucasti je prubezne hodnoceni dodavatelu a to dosti detailni, viz napr. http://www.­hardware.no/webshoper/evaluering/multicom.html (sice je to jen norsky, ale pro predstavu to jiste staci). Takze si muzete vybrat nejen podle kvality a ceny, ale usetrit si i neprijemnosti. Proc by toi nemel mit i Hamoun - aktualizaci dostane od uzivatelu.

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 28.3.200116:00

Díky za tip, zkouknem.

Odpovědět0  0
Franta Bartak | 27.3.200117:51

Souhlasim s predchozim prispevkem ... vubec mi neni jasne kdo bude databazi plnit a jak zajisti nezavislost na konkretnich prodejcich ... Podraz z toho cisi na sto honu ...

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 27.3.200119:30

Hmm, abych řekl pravdu, přijde mi to jako - mírně řečeno - hodně nepravděpodobné. Proč ? Všechny ceny zde uvedené (s výjimkou jediné firmy, která prodává jen skříně) jsou naimportované z běžných ceníků, které jsou rozesílané na tisíce adres. Nějak si neumím představit, že by těm tisícům zákazníkům pak po telefonu vysvětlovali, že se jednalo o speciální ceny pro Hamouna. A zvlášť na počátku, když se na něj podívá jen několik set uživatelů denně. Vy ano ?

Nicméně - prosím o sdělení jména firmy, která podle Vašeho názoru takto postupovala (pokud z nějakého důvodu nechcete veřejně zde v diskuzi, stačí mailem). Není příliš velký problém zajistit nápravu v případě, když by se skutečně ukázalo, že tento problém nastal.

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 27.3.200119:32

Stačí mít aspoň trochu slušnosti a než někomu vynadám do podrazáků se podívat do Hamouna do informací pro prodejce. Asi tak.

Odpovědět0  0
Pavel Hlásek | 27.3.200117:29

No tak jsem si hned první den chtěl zavolat pro komponentu, kterou jsem si vybral (pevný disk) v koncovém zákazníkovi (podotýkám). Dodavatel mi řekl, že cena je vyšší než v Hamounovi, protože chtěli nabídnout lepší ceny, aby byly nejlevnější a zjistili, že to přehnali a tak budou prodávat dráž, než je zveřejněno (sice trochu okolo toho bylo okliček, nicméně pak z nich vypadlo i to, že na Internetu že i dál zůstane cena nižší)....a to jsem ani z nich nezkoušel vyrazit dealerskou cenu, když už tam vidět je ;-)

Záměrně neuvádím firmu (i když každému to může docvaknout), protože problém je a BUDE jinde. Nápad dobrý, realizace díky beztrestné možnosti zveřejnit cokoli už teď značně pokulhává.... :((((

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.