Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HDD box s RAID od SilverStone přichází

10.8.2011, Jan Vítek, aktualita
HDD box s RAID od SilverStone přichází
Společnost SilverStone si připravila zajímavý produkt v podobě externího boxu DS321 pro dva 3,5" pevné disky, který nabídne možnost konfigurace do polí RAID 0 a RAID 1. Box podporuje velké diskové oddíly s kapacitou přes 2 TB a jeho rozhraním...
Společnost SilverStone si připravila zajímavý produkt v podobě externího boxu DS321 pro dva 3,5" pevné disky, který nabídne možnost konfigurace do polí RAID 0 a RAID 1. Box podporuje velké diskové oddíly s kapacitou přes 2 TB a jeho rozhraním není Ethernet, jak bychom asi čekali, ale prosté rozhraní USB 3.0.



Z toho vyplývá, že softwarového rozhraní se nedočkáme a namísto toho poslouží dvojitý přepínač, jehož nastavením docílíme konfigurace disků, a to buď jako samostatných, nebo RAID 0 (striping pro větší výkon) a RAID 1 (mirroring pro vyšší bezpečnost). A teď jde o to, jakým způsobem bude DS321 pracovat, tedy zda dokáže jednoduše obnovit pole RAID 1 po výměně havarovaného disku, zda budeme moci z nich data vydolovat v případě havárie samotného boxu a zda je nějak pojištěn případ, kdy nám někdo zlovolně nebo omylem pozmění nastavení zadních přepínačů. Nic z toho se ale z tiskové zprávy ani ze stránek výrobce nedočteme.



SilverStone dále uvádí, že tento produkt je vyroben především z hliníku, má rozměry 182 x 123 x 81 mm, chlazení zajistí (prý pomaloběžný) ventilátorek na 2800 RPM, který vypadá na 40milimetrový. SST-DS321 pořídíme od 16. srpna za cenu 59,70 euro. Osobně bych si tedy už něco připlatil za normální nas, například D-Link DNS-320.

Zdroj: TZ SilverStone