Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hector Ruiz slibuje zemětřesení v AMD

13.5.2008, Pavel Boček, aktualita
Hector Ruiz slibuje zemětřesení v AMD
Předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti AMD, Hector Ruiz, slíbil, že ve společnosti nastane zemětřesení. Rok 2007 byl pro AMD tvrdý, avšak Ruiz chce udělat vše pro to, aby AMD začalo příští pololetí vydělávat. Po propouštění...
Předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti AMD, Hector Ruiz, slíbil, že ve společnosti nastane zemětřesení. Rok 2007 byl pro AMD tvrdý, avšak Ruiz chce udělat vše pro to, aby AMD začalo příští pololetí vydělávat. Po propouštění je tak na řadě prodej ztrátových divizí a snaha omezit výdaje. AMD se tedy snaží prodat spotřební divizi, která je po problémech hlavního odběratele - Motoroly - ztrátová (ačkoli čipy Xilleon pro televizory Sony Bravia se prodávají dobře) - v tomto čtvrtletí při obratu 81 milionů amerických dolarů prodělala osm milionů. Problémem nyní je, aby se při prodeji zachovala většina duševního vlastnitcví této divize.



Společně s omezováním této divize se také s AMD musel rozloučit výkonný prezident výpočetní produktové skupiny, Mario Rivas. Ve funkci jej pravděpodobně nahradí Nigel Dessau, starší viceprezident a vedoucí marketingu. Současně se AMD snaží dále snížit náklady, což s sebou nese konec sponzorování týmu Ferrari v závodech Formule 1. Smlouvu uzavřel bývalý viceprezident AMD a vedoucí prodejní a marketingové divize, Henry Richard. AMD ji nyní vypovědělo a čeká na vypršení kontraktu. Celkem prý AMD do Ferrari nalilo mezi 10 a 20 miliony dolarů.

Z jiného soudku je zpráva o nových grafických jádrech RV770 - jak je již dlouhou dobu známo, verze RV770 Pro bude používat paměti GDDR3 a 256bitovou sběrnici, RV770 XT pak paměti GDDR5; Fuad Abazovic ze serveru Fudzilla si však u této verze čipu stále stojí za svou 512bitovou sběrnicí a tvrdí, že jádro bude mít upravený řadič z R600. Technologicky by to mělo být možné, otázkou je, zda AMD riskne dodatečné náklady na výrobu jádra a PCB. Vzhledem k jeho neústupnosti a stálému opakování této informace by se však s toutou verzí mělo alespoň minimálně počítat.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3, 4, 5, 6)
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.