Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní akce E3 2022 byla překvapivě zcela zrušena, vrátí se v novém formátu

1.4.2022, Jan Vítek, aktualita
Herní akce E3 2022 byla překvapivě zcela zrušena, vrátí se v novém formátu
Provozovatelé velkých veletrhů či herních akcí se v předchozích letech potýkali s dopady pandemie, která značně ovlivní i letošní ročníky. Nyní už je oficiální, že nebude ani červnová herní akce E3.
Ze zákeřného Covidu-19 se postupem času stala velice nakažlivá "rýmička", respektive je vhodnější říci, že aktuálně se šířící mutace už nejsou tak nebezpečné jako ty starší. Na opatřeních ve světě to ale často není moc znát a aktuálně jde především o Čínu, kde se nejdříve uzavřel Šen-čen a aktuálně se řeší vzestup případů nákazy v Šanghaji, ačkoliv jde v přepočtu na obyvatele o čísla, která bychom u nás považovali v podstatě za zanedbatelná. 
 
Nemůžeme se tak divit, že v různých částech světa se na Covid-19 reaguje rovněž různě a i kdybychom si mohli myslet, že letos už budou zvláště letní akce probíhat relativně normálně, není tomu tak. Ukazují to i organizátoři herní akce E3 2022, která byla bez náhrady zrušena. Neproběhne tak ani později a ani ve virtuální podobě, zkrátka vůbec. 
 
 
E3 2022 byl přitom ohlášen jako velký comeback po loňském pouze digitálním ročníku, přičemž předchozí ročník v úvodním roce pandemie byl zrušen zcela a to se tedy opakuje i letos. Není tedy divu, že nové rozhodnutí nejde lidem na rozum. 
 
 
Organizátoři připomínají, že už dříve ohlásili E3 2022 jako digitální akci, ale nakonec tedy nebude ani ta. V příštím roce by už ale měla být v klasické i digitální podobě, přičemž se chystá zbrusu nový formát. Fanoušci jsou tak zváni do Los Angeles na rok 2023. 
 
Namísto toho ale mohou mít fanoušci i účastníci spíše své pochyby o tom, zda E3 proběhne i v příštím roce, což nám může připomínat čekání na konec nedostatku počítačových čipů. Minulý rok tu svitla naděje díky očkování, které ovšem v tomto ohledu nevyřešilo vůbec nic a nyní jde v podstatě o mrtvé téma. Není tak zrovna jasné, co by se mělo z pohledu organizátorů během příštího roku stát, aby E3 2023 mohlo proběhnout právě i v klasické podobě s osobní účastí.