Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní Asus G53 upřesněn

1.6.2010, Jakub Doležal, aktualita
Herní Asus G53 upřesněn
V dnešní aktualitě jsme vás informovali o novinkách z dílny společnosti Asus, kterými se prezentuje na právě probíhající výstavě Computex. Nyní se objevily upřesňující informace k modelu G53. Asus G53 s označením „powerhouse“ je určen především...
V dnešní aktualitě jsme vás informovali o novinkách z dílny společnosti Asus, kterými se prezentuje na právě probíhající výstavě Computex. Nyní se objevily upřesňující informace k modelu G53.



Asus G53 s označením „powerhouse“ je určen především pro náruživé hráče a navíc patří do rodiny Repulic Of Gamers (ROG). Lze tak očekávat špičkové zpracování a nejvýkonnější komponenty na trhu. Překvapením je poněkud strohý design, který je prý inspirován „neviditelným“ bombardérem F-117 Stealth.

Model G53 nabídne úhlopříčku o velikosti 15.6“ a trojici volitelných LCD. V základní variantě bude nabízen HD panel, který lze vyměnit za Full HD rozlišení a vrcholem nabídky je pak 3D panel s LED podsvícením. Poslední jmenovaný disponuje frekvencí zobrazení 120 Hz, HD rozlišením a v balení se pak samozřejmě objeví také 3D brýle.



O dostatečný výkon se postarají nové procesory Intel Core i3, i5, i7 v kombinaci s operační pamětí DDR3 na frekvenci 1333 MHz, kterou lze osadit do kapacity 8 GB u dvou-jádrových modelů (i3, i5) a do 16 GB u čtyř-jádrového procesoru Core i7. Grafická karta pochází od společnosti NVIDIA, avšak zatím nebyla blíže určena. Nicméně Asus naznačil, že se jedná o novou generaci s extremním výkonem, tedy si lze tipnout, že se jedná o GeForce GTX 480M.

Z nabídky konektorů je známo digitální rozhraní HDMI 1.4 s podporou 3D TV a nastupující vysokorychlostní USB 3.0. Pro pevné disky jsou připraveny dva sloty a v případě klasických disků lze získat až 1,5 TB úložného prostoru. Modernější variantou jsou pak SSD disky, které nabídnou maximální kapacitu 1 TB. Optické mechaniky jsou k dispozici ve dvou variantách, tedy „klasická“ DVD Super-Multi, či novější Blu-Ray kombo.



Inženýrům ze společnosti Asus se podařilo veškerý hardware vměstnat do šasi o velikost 381 x 290 x 60 mm. Váha tohoto modelu se však ve specifikacích zatím neobjevila. Stejný otazník se také vznáší nad cenami jednotlivých konfigurací.

Zdroj: Engadget, TCM