Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Heroes of Might & Magic III jako deskovka s novými frakcemi opět v crowdfundingu

Včera, Milan Šurkala, aktualita
Heroes of Might & Magic III jako deskovka s novými frakcemi opět v crowdfundingu
Stará legendární hra Heroes of Might & Magic ožívá. Nedávno vyšla v podobě deskové hry, nicméně bylo také oznámeno pokračování řady počítačových her dílem Olden Era. Kdo má ale rád ony deskovky, dočkal se nyní další kampaně pomocí crowdfundingu.
Před necelým měsícem bylo oznámeno, že vyjde nový díl legendární počítačové herní série Heroes of Might and Magic. Jmenovat se má Olden Era. Zda to byla reakce na zvýšený zájem o tuto herní klasiku kvůli tomu, že nedávno vyšla jako desková hra pro všechny fanoušky (a nejen pro ně), těžko říci. Každopádně nové počítačové Heroes tu budeme mít [pokud se splní termín] v druhém kvartále roku 2025, desková forma hry vzniklá na základě designu asi nejslavnějšího třetího dílu je už na trhu, a zbývající frakce, které se dosud do výroby nedostaly, jsou předmětem další kampaně pomocí crowdfundingu.
 
Heroes of Might and Magic III deskovka
 
Crowdfunding probíhá na stránce Gamefound, přičemž novinkou budou jednotky pro frakce Stronghold, Conflux a Cove. Zde připomeňme, že Conflux byl do počítačové verze hry přidán v datadisku Armageddon's Blade a Cove byl součástí neoficiálního rozšíření Horn of the Abyss.
 
Nová rozšíření spolu s dalšími (Regular Stretch Goals, Crystal Stretch Goals) jsou k dispozici za 109 EUR, resp. 139 EUR ve verzi Shaded (vystínované postavičky). Celá hra, tedy základní jádro hry se všemi doplňkovými frakcemi včetně těch nových vyjde na 329 EUR, resp. na 404 EUR ve Shaded verzi. Cílem bylo vybrat 50 tisíc EUR, což se tvůrcům hry (Archon Studio) povedlo za pouhé 2 minuty a 45 sekund. Nyní jsou už na 2,6 mil. EUR a stále zbývá 14 dní. Kdo stihne projekt podpořit do zítřejšího odpoledne, získá ještě speciální odměny.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.