Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HIS vstupuje na trh počítačových zdrojů

8.6.2007, Milan Šurkala, aktualita
HIS vstupuje na trh počítačových zdrojů
Společnost HIS je u nás známa především jako výrobce grafických karet. Nyní však přidává do portfolia svých výrobků také počítačové zdroje. A jak se dá očekávat, nepůjde o žádná ořezávátka. Na Computexu firma představila své čtyři nové zdroje....
Společnost HIS je u nás známa především jako výrobce grafických karet. Nyní však přidává do portfolia svých výrobků také počítačové zdroje. A jak se dá očekávat, nepůjde o žádná ořezávátka. Na Computexu firma představila své čtyři nové zdroje.



Do high-endu zamíří dva zdroje Extreme Power 1000W a 1200W. Na spodu mají 135mm ventilátor, který je doplněn ještě menším 80mm ventilátorem vzadu. Oba jsou řízeny na základě teploty, čímž má být zajištěn co nejmenší hluk. Vyznačují se také plně modulární kabeláží.

Oba jsou certifikovány pro použití s dual-GPU technologiemi ATi Crossfire a NVIDIA SLI. Taktéž dostal certifikaci 80PLUS. Nabízí čtyři +12V větve, u modelu 1200W jsou dvě +12V schopny dodávat 25A, další dvě pak 30A. U modelu s výkonem 1000W nejsou tyto hodnoty známy.

Dále byl představen cenově přístupnější zdroj PowerWatcher 620W. Ten má pouze tři +12V větve schopné dodávat 15A, 25A a 17A. Kabeláž v tomto případě není modulární. Jméno PowerWatcher získal zdroj podle ukazatele vytížení (aktuální spotřeby ve wattech) umístěné vzadu u zdířky pro přívod elektřiny. Přestože zdroj má účinnost 84%, nemá certifikaci 80PLUS.

Posledním zdrojem je speciální zdroj PowerUP! pro napájení grafických karet v režimu SLI nebo Crossfire. Ten se hodí pro uživatele, kteří již mají vcelku dobrý zdroj a nechce se jim jej měnit za podstatně výkonnější a také dražší. Tento 400W zdroj napájení grafických karet hravě zvládne. Opět má účinnost přes 80%, ale nemá certifikaci 80PLUS. Kdy se tyto nové zdroje objeví na trhu a za jakou cenu, není zatím bohužel známo.

Zdroj: www.bit-tech.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.