Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HKC Prado - Windows Mobile komunikátor křížený s herní konzolí

9.2.2009, Pavel Bureš, aktualita
HKC Prado - Windows Mobile komunikátor křížený s herní konzolí
Asijská společnost HKC, která se v minulosti „proslavila“ parazitováním na jménech známých produktů cizích značek, představila další hardwarově zajímavý model. HKC Prado je co do názvu velmi podobný mobilnímu telefonu LG Prada, pohledem...
Asijská společnost HKC, která se v minulosti „proslavila“ parazitováním na jménech známých produktů cizích značek, představila další hardwarově zajímavý model. HKC Prado je co do názvu velmi podobný mobilnímu telefonu LG Prada, pohledem do specifikace však zjistíme, že se jedná o odlišná zařízení. HKC Prado přináší to, po čem řada uživatelů Windows Mobile komunikátorů již dlouho touží - velký (konkrétně 3,7") dotekový displej o rozlišení 640 x 480. Prado se nemusí stydět ani za další parametry, potěší např. výkonný procesor Marvell PXA310 tepající na frekvenci 624 MHz, pro operační systém a uživatelská data je vyhrazena 4 GB Flash ROM paměť (lze rozšířit microSD kartami), kapacita operační paměti činí 128 MB.




Tento Windows Mobile 6.1 komunikátor pracuje v GSM sítích, k Internetu se připojíme pomocí GPRS a EDGE, UMTS bohužel není podporováno. Nesmíme zapomenout zmínit 2 Mpix CMOS fotoaparát, vestavěný GPS přijímač a Bluetooth 2.0 včetně A2DP umožňující stereo poslech hudby. Rozměry zařízení činí 129 x 71 x 17,25 mm, komunikátor váží 168 gramů. Prado dostalo do vínku 1500 mAh akumulátor, což je v oblasti Windows Mobile velmi slušná kapacita, nesmíme však zapomínat na to, že HKC používá relativně náročné komponenty. Milovníci hudby (a nejen ti) jistě ocení 3,5 mm jack, takže redukce není třeba.

Klíčovou otázkou je, za kolik se bude přístroj prodávat. Specifikace rovněž mlčí v otázce 3D akcelerátoru, díky kterému by uživatelé HKC mohli hrát i graficky velmi povedené hry.

Zdroj: HKC