Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hlavně rychle a tiše

11.6.2002, Jan Vince, článek
Hlavně rychle a tiše
Random area network je síť, kterou mohou vytvořit 'náhodně stojící' uživatelé PDA se svými Bluetooth kartami. A prostředkem k jejich pohodlnému a třeba i anonymnímu spojení je Proximity Mail, produkt začínající firmy Inventop.
Základem celého systému je technologie zvaná BluePing, která je schopná bez nutnosti použití serveru spojit uživatele s Bluetooth PDA do jedné velké síťě.

Výhodou takového spojení je možnost anonymní komunikace, kdy Proximity Mail nepředává jednotlivým uživatelům žádné informace o ostatních účastnících (žádná jména nebo identifikační čísla). Je tak možné nasadit systém i v případech, kdy by uvedení osobních údajů odradilo některé případné zájemce/zákazníky.

K provozování Proximity Mailu ale budete potřebovat PocketPC s CompactFlash Bluetooth kartou - to je (zřejmě) jediná cesta k úspěchu. Firma Inventop to ale přikládá k dobru, jako výhodu pro výrobce Bluetooth karet. Ti pak mohou 'bundlovat' (rozuměj prodávat dohromady :) kartu a Proximity Mail.

Proximity Mail by se mohl osvědčit při různých konferencích nebo v případě velkých skladů a supermarketů. Ideální na nudné prezentace pro vzkazy typu: "jdeme na pivo!" :)

Cena je sice stanovena, ale program se zatím nedá koupit. K dispozici je časově omezená verze, která je plně funkční po dva měsíce. Je v angličtině a má 500kB.

Verze Personal
- umožňuje komunikaci v rámci maximálně dvou skupin
- cena 19,95 dolarů

Verze Enterprise
- umožnuje vytvoření 10 skupin
- cena 49,95 dolarů




Info: Mypdacafe
Zdroj: Inventop