Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hotmail zrychlil a nabízí více funkcí

11.7.2011, Jan Vítek, aktualita
Hotmail zrychlil a nabízí více funkcí
Společnost Microsoft vydala dvě tiskové zprávy týkající se její freemailové služby Hotmail, kterou provozuje již 15 let. Jednak oznámila, že zvýšila rychlost vybraných operací, takže otevření doručené zprávy by namísto průměrných 3,3 sekund...
Společnost Microsoft vydala dvě tiskové zprávy týkající se její freemailové služby Hotmail, kterou provozuje již 15 let. Jednak oznámila, že zvýšila rychlost vybraných operací, takže otevření doručené zprávy by namísto průměrných 3,3 sekund mělo trvat pouze necelé dvě desetiny sekundy (stejně jako vytvoření nové zprávy) a smazání zprávy zabere jen 0,14 s.



Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft, k tomu dodal, že zrychlení umožnily také možnosti internetového prohlížeče Internet Explorer 9, nebo prosté odstranění přebytečného obsahu. Konkrétně se využily techniky caching, preloading nebo asynchronní operace. Více se dozvíte zde.

Druhou novinkou jsou dvě úpravy kalendáře, které jsou ale zatím k dispozici pro testování jen vybraným uživatelům. První úprava přidává do levého panelu prostředí e-mailu minikalendář ukazující nadcházející události, na něž se můžeme ihned podívat. A pak tu je funkce "go to" pro rychlý přechod na e-maily, které došly ve vybrané konkrétní datum, či od vybraného uživatele.

Co ale je už přístupné pro všechny, je možnost spolupracovat s více lidmi na jednom dokumentu, a to současně. Onen dokument musí být umístěn na webové úložiště SkyDrive a upravován pomocí Word Web App z nových Office 365.

Zdroj: TZ Microsoft