Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP a hospodářské výsledky za první čtvrtletí 2008

22.2.2008, Marek Štelčík, aktualita
HP a hospodářské výsledky za první čtvrtletí 2008
Společnost HP oznámila finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí, které skončilo 31. ledna 2008. V tomto období dosáhla čistých tržeb ve výši 28,5 miliardy dolarů, což je 13% nárůst proti stejnému období minulého roku a 8% nárůst, pokud...
Společnost HP oznámila finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí, které skončilo 31. ledna 2008. V tomto období dosáhla čistých tržeb ve výši 28,5 miliardy dolarů, což je 13% nárůst proti stejnému období minulého roku a 8% nárůst, pokud se zohlední účinky změn měnových kurzů. „Opět zvyšujeme náš odhad očekávaných výsledků, což odráží naši důvěru v očekávané úspory nákladů a zvyšování podílu na klíčových trzích,“ řekl k situaci Mark Hurd, předseda představenstva a generální ředitel společnosti HP.



Společnost díky akvizicím a náboru rozšířila počet zaměstnanců o 2000. Pokud se podíváme na jednotlivé části světa, tak tržby v Severní a Jižní Americe vzrostly meziročně o 8 % na 11,2 miliardy dolarů. V Evropě, na Středním východě a v Africe vzrostly tržby o 15 % na 12,3 miliardy dolarů. V Asii a Tichomoří vzrostly tržby o 22 % na 4,9 miliardy dolarů. Tržby skupiny Personal Systems Group zabývající se počítači a notebooky vzrostly o 24 % na 10,8 miliardy a počet prodaných kusů o 27 %. Tiskové řešení vzrostly o 4 % na 7,3 miliardy a divize Enterprise Storage and Server prezentovala tržby ve výši 4,8 miliardy dolarů, což je 9% nárůst proti stejnému období minulého roku.

Zdroj: TZ HP