Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP a Microsoft rozšiřují svou alianci v oblasti jednotné komunikace a spolupráce

27.5.2009, Marek Štelčík, aktualita
HP a Microsoft rozšiřují svou alianci v oblasti jednotné komunikace a spolupráce
Společnosti HP a Microsoft představily na veletrhu Interop Las Vegas 2009 čtyřletou globální strategickou iniciativu zaměřenou na vývoj řešení jednotné komunikace a spolupráce. V rámci aliance Frontline Partnership plánují obě společnosti...
Společnosti HP a Microsoft představily na veletrhu Interop Las Vegas 2009 čtyřletou globální strategickou iniciativu zaměřenou na vývoj řešení jednotné komunikace a spolupráce. V rámci aliance Frontline Partnership plánují obě společnosti investovat až 180 milionů dolarů do vývoje produktů, profesionálních služeb i do společných akcí na podporu prodeje a marketingu. Výsledné řešení má pomoci firmám snížit náklady a zvýšit produktivitu. Řešení, které bude zahrnovat software, hardware, síťová zařízení a služby, má umožnit zákazníkům dosahovat lepších podnikatelských výsledků s nižšími náklady na cestování, telekomunikace a provoz IT oddělení.



Úspor bude dosaženo optimalizací komunikace zprávami, videem a hlasem prostřednictvím propojených aplikací a zařízení. Podle nezávislé zprávy agentury Forrester Research aktuálně 84 % podniků v Severní Americe a Evropě testuje nebo implementuje řešení jednotné komunikace a spolupráce. Očekává se, že do roku 2015 tento trh poroste 35,9% tempem. V praxi bude spolupráce vypadat následovně: obě společnosti vytvoří společné týmy, které budou spolupracovat na vývoji produktů, HP získá kvalifikaci Microsoft Unified Communications, software HP bude sklouben s MS Office Communications Server a společně vyškolí několik tisíc technických odborníků.

Zdroj: TZ HP