Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP a nová technologie rádiové identifikace

8.11.2007, Jan Vítek, aktualita
HP a nová technologie rádiové identifikace
Společnost Hewlett-Packard představila novou technologii rádiové komunikace a k tomu otevírá také laboratoř pro vývoj RFID inovací, které se využijí v obchodech pro kvalitnější služby zákazníkům, ale i jako lepší ochrana proti krádežím atp....
Společnost Hewlett-Packard představila novou technologii rádiové komunikace a k tomu otevírá také laboratoř pro vývoj RFID inovací, které se využijí v obchodech pro kvalitnější služby zákazníkům, ale i jako lepší ochrana proti krádežím atp. Dodavatelské řetězce také dostanou lepší přehled o svých zásobách včetně například čerstvosti zboží.
Na konferenci EPC Connection 2007 tak HP uvedlo řešení HP Connector Solution pro použití s aplikacemi SAP a platformou Microsoft BizTalk Server 2006 R2. Pomocí ní mohou zákazníci sbírat a spravovat údaje z fyzického prostředí RFID a data jsou integrována s produktem SAP Auto-ID Enterprise pro další jejich zpracování v aplikacích pro řízení dodavatelského řetězce.

Mezi konkrétní přínosy se dle firmy řadí nižší náklady díky tomu, že zákazníci nebudou muset vynakládat další výdaje, nižší riziko díky školeným pracovníkům HP zavádějícím nový systém, rychlejší doba implementace a standardizovaná řešení s vytvářením heterogenního prostředí se servery HP ProLiant, BladeSystem a úložnými systémy HP StorageWorks.

„Společnost SAP je odhodlána pomáhat svým zákazníkům využívat technologie RFID a serializace při dosažení vyšší podnikatelské hodnoty v jejich podnicích,“ řekl Dr. Krish Mantripragada, globální ředitel pro RFID řešení a řízení dodavatelského řetězce ve společnosti SAP. „Spolupráce se společnostmi HP a Microsoft nám umožňuje zvyšovat podnikatelskou hodnotu pro naše společné zákazníky provázáním sběru dat, který zajišťuje platforma Microsoftu, s transformací provozu podniku prostřednictvím řešení SAP. Toto oznámení podtrhuje význam a růst RFID technologie na současném trhu.“

A dále také HP ve spolupráci se Southern Alberta Institute of Technology (SAIT) otevřela laboratoř SAIT Radio Frequency Applications Development Lab, kde se bude RFID dále rozvíjet. Laboratoř bude dále sloužit pro pedagogy i studenty, kteří využijí její služby a vybavení. Bude zde také probíhat výzkum aplikací se zaměřením na energetiku, zemědělství, zdravotnictví a výrobní průmysl.

Zdroj: TZ HP