Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP a řešení pro tisk důvěrných dokumentů

27.11.2007, Marek Štelčík, aktualita
HP a řešení pro tisk důvěrných dokumentů
Společnost Hewlett Packard představila své nové řešení pro bezpečný tisk důvěrných dokumentů. Toto řešení je určeno pro velké podniky a vládní instituce. Novinka nese název HP Secure Print Advantage. Minimalizováno má být bezpečnostní riziko...
Společnost Hewlett Packard představila své nové řešení pro bezpečný tisk důvěrných dokumentů. Toto řešení je určeno pro velké podniky a vládní instituce. Novinka nese název HP Secure Print Advantage. Minimalizováno má být bezpečnostní riziko ošetřením bezpečnostních slabin tiskových zařízení s různorodými systémy, servery a klientskými počítači – vše bez zásahu do tiskové infrastruktury. Nový systém se týká správy bezpečnostních zásad pro jednotlivé systémy, aplikace a síť tiskáren. „V dnešní době se tiskárny mohou stát průnikovým bodem do počítačových sítí podniků a vládních institucí, což může vést ke zcizení dat, útokům typu odepření služby (DoS) či šíření počítačových virů a červů. Přesto si toto nebezpečí stále málokdo uvědomuje,“ řekl Chris Christiansen, viceprezident oddělení zabývajícího se bezpečností.



Samozřejmostí je pak certifikování FIPS 140-2 Level 4, což je podmínkou pro použití ve vládním sektoru. Společnost se tak novým systémem snaží zvýšit bezpečnost pro velké společnosti a vládní instituce, systém se začlení také do HP Secure Advantage Alliance Programu. Pro více detailní informace u případných zájemců v oblasti bezpečnosti je určen odkaz na zdroj této aktuality.

Zdroj: TZ Hewlett Packard